16.05.2023

Шалено смачні рогалики з маком та з горіхами

Від fcvomond

Є у мене рецепт цікавого тіста – підходить воно і для рогаликів, і для Наполеона, і для печива. Рогалики з цього тіста виходять дуже ніжними, тендітними з найтоншими шарами. А рецепт дуже простий! Давайте зробимо сьогодні рогалики з маком та з горіхами.

Інгредієнти для приготування:

  • Сметана – 1 стакан;
  • Маргарин – 250 г (або вершкове масло);
  • Сода харчова – 1/2 ч.л;
  • Пшеничне борошно – 3-4 склянки (стільки, щоб замісити круте тісто, майже як на пельмені);

Для начинки

  • Мак – 1 стакан;
  • Волоські горіхи – 1 склянка;
  • Цукор – 1 склянка.

Кроки приготування рогаликів з маком та з горіхами:

Насипаю борошно – для початку 2 склянки. Кладу маргарин і рубаю його з борошном, розтираю руками до крупки, також, як для пісочного тіста.

Тепер додаю соду, перемішую, кладу сметану.

Швидко замішую тісто. При цьому додаю ще борошна. Скільки? Як вийде, головне, щоб тісто було майже пельменне по консистенції, ну може чуть чуть помягче. Цілком можливо що в цілому в тісто піде до 4х скл борошна, але дивіться самі, тому що тут все залежить від якості борошна. В ідеалі тісто має полежати в холодильнику хоча б півгодини. За цей час можна встигнути приготувати начинку.

Готуємо начинку для рогаликів. Мак змолоти на кавомолці, запарити окропом або гарячим молоком. Нехай постоїть хвилин 10. Після чого можна додати цукор за смаком.

Волоські горіхи очистити, подрібнити, змішати з цукром за смаком. Зручно подрібнювати горіхи звичайною качалкою – «розкачати» їх. Щоб при цьому горіхове масло яке виділяється не розмазувати по столу, а зберігалося в майбутньої начинці, треба перед «розкочуванням» посипати горіхи цукром. Тоді все масло з горіхів вбереться в цукор і нікуди не дінеться.

Готове тісто розкачати дуже тонко, в ідеалі товщиною 1 мм. Чим тонше розкачати тісто, тим ніжнішими будуть рогалики. Нарізати трикутники, покласти начинку і згорнути рогалик. Не забувайте, тісто у нас не солодке! У начинці має бути достатня кількість цукру!

Рогалики з маком та з горіхом кладемо на деко і випікаємо в духовці при температурі 180 градусів. Не передержіть рогалики в духовці! Оскільки тісто без цукру, то рум’янитися воно не поспішає! Нехай вас не вводить в оману світлий колір рогаликів, готові вони будуть задовго до того, як покриються «рум’янцем».

Готові рогалики можна посипати цукровою пудрою, а можна і так їсти – ми ж не пошкодували начинки!

Джерело