17.05.2023

Увечері готую і укладаю в холодильник, а вранці запікаю. Сніданок за хвилини

Від fcvomond

Сніданок запам’ятається надовго, якщо приготувати страву за цим рецептом. Звичайно, приготування вимагає часу, адже на всю процедуру йде близько години. Тому я можу дозволити собі його тільки у вихідні. Однак особливістю цього рецепта є те, що потрібно все підготувати ввечері і прибрати на ніч у холодильник. Виходить смачне і соковите страва.

Список необхідних інгредієнтів

Я називаю цю запіканку ледачою піцою, так як не люблю возитися з тестом. Тут же замість нього використовується хліб. Він просочується сумішшю молока і яєць, стаючи дуже соковитим.

Для приготування нашого страви потрібно взяти такі інгредієнти:

  • упаковочка хліба для тостів;
  • 375 грам тертого сиру;
  • стільки ж шинки;
  • вісім невеликих томатів;
  • десять яєць;
  • три склянки молока;
  • сіль і перець за смаком.

Також можна взяти трохи улюблених приправ.

Приготування піци і запіканки за рецептом

Для початку потрібно гарненько змастити форму для випічки маслом. Я використовую вершкове. Хліб ріжу на трикутники, укладаю частина на дно. Щоб не було проміжку, нарізаю і більш дрібні шматочки і кладу між трикутниками.

Посипаю половиною тертого сиру. Томати ріжу колами, а шинку кубиками. Викладаю по половині і того, і іншого. Знову роблю шар з тостів.

Тепер потрібно відкласти пару ложок сиру, а іншу частину викласти на хліб. Додаємо залишки шинки і томатів.

Накриваємо залишками тостів.

Збиваємо яйця, молоко і все використовувані в рецепті спеції. Заливаємо хліб цією масою. Прямо руками притискаємо хліб, щоб він занурився в яєчну масу. Посипаємо залишками сиру.

Тепер прибираю все на ніч в холодильник. За 20 хвилин до запікання дістаю заготовчу з холодильника.

Духовку потрібно розігріти до 180 градусів і випікати наше блюдо близько години. Перед тим як розрізати смачні тости на шматочки, даємо їм постояти п’ять хвилин. Виходить дуже соковите блюдо з легкої хрусткою скоринкою.

Джерело