24.05.2023

Ідеальне сало “п’ятихвилинка” в розсолі. Виходить ніжне та соковите

Від fcvomond

Поділюсь, як засолити сало в банці, яке можна довго зберігати, наприклад, у льоху або просто в холодильнику. Сало виходить чудове! До картоплі чи борщу, як закуска – ну просто смакота!

Нам знадобиться (з розрахунку на 2 кг сала):
сало – 2 кг
сіль – 150-180гр
часник – 1 головка
перець запашний – 8-10 горошин
лавровий лист – 3-4 шт
вода – 1 л
Покроковий рецепт приготування:
Сало добре промиваємо з усіх боків, нарізаємо невеликими шматочками та вкладаємо у банки. Найзручніше використовувати для засолювання невеликі банки на 1 л або 750 мл.

Увага! Сало в банки вкладаємо не надто щільно, щоби воно добре просолилося в розсолі.

У кожну банку кладемо 2-3 зубчики часнику, лавровий лист і 3 горошини запашного перцю (можна додати ще кілька горошин звичайного чорного перцю).

Приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю воду, додаємо сіль і доводимо до кипіння. Заливаємо сало, прикриваємо кришками і відправляємо у велику каструлю (дно застелити рушником) стерилізуватися. У каструлю наливаємо воду та варимо на повільному вогні 2 години.

Потім банки відразу ж закриваємо кришками, перевертаємо догори дном і охолоджуємо. Забираємо на зберігання у льох чи холодильник.

Таке сало може довго зберігатись, оскільки воно законсервоване. Але запевняю вас: довго баночки з таким салом у вас стояти не будуть – дуже вже воно смачне виходить.

Джерело