21.08.2023

Каталонський салат

Від fcvomond

Листя салату – пучок

Біла цибуля – 1 шт.

Помідор – 3 шт.

Яйце куряче – 2 шт.

Оливки – 15-20 шт.

Ковбасне асорті – 100-150 г

Зелень петрушки і базиліку

Сир з блакитною цвіллю – 50 г

ЯК ПРИГОТУВАТИ:

Хочу запропонувати рецепт чудового святкового салату. Готується він дуже швидко, не вимагає ніяких зусиль, хіба що нарізки всіх інгредієнтів. Виходить смачний насичений салат, абсолютно не важкий для шлунка. До того ж виглядає на столі дуже вишукано.

Перш за все, відварюємо круто яйце, чистимо і ріжемо уздовж на чотири частини.

Листя салату помити, обсушити і порвати руками. Брати можна будь-зелений салат, можна взяти асорті, так навіть буде цікавіше виглядатиме страва. Викладаємо листя на плоску тарілку.

Нарізаємо соломкою ковбасне асорті. Ось тут, звичайно, бажано не економити. Краще купити 2 види, але гарної сирокопченої або сиров’яленої ковбаски. Якщо є, то можна взяти хамон, прошутто або інше сиров’ялене м’ясо, можна взяти салямі. Викладаємо на листя салату.

Зверху розкладаємо нарізані яйця і помідори (краще брати томати-черрі, вони маленькі, досить просто розрізати їх навпіл).

Посипаємо все тонко нарізаними півкільцями білої цибулі, половинками оливок, зеленню петрушки і базиліка, а з самого верху – кубиками сиру. Салат зовсім злегка солимо і поливаємо оливковою олією.

Джерело