15.09.2021

Дуже смачний шашлик зі свинини в мультиварці — домашній рецепт на шпажках

Від fcvomond

Дуже смачний і соковитий шашлик зі свинини в мультиварці

Ми готували м’ясо без оцту і спецій. Для маринування використовували тільки цибулю і сіль. Свинину спочатку розморожували. Якщо у вас вона свіжа, можливо, лимонний сік або оцет вам знадобляться для пом’якшення шашлику. Це вже на ваш розсуд і бажання. Приємного вам кулінарної творчості!

Маринуємо м’ясо за класичним рецептом (без оцту)
Шашлик виходить дуже ніжним і соковитим завдяки такому способу маринування. При цьому м’ясо виходить не дуже жирним. Діти були від нього в захваті і просили добавки!

Підготуйте для шашлику наступні інгредієнти:

Свинина (шия) — 1 кг
Цибуля ріпчаста — 500 гр.
Сіль, перець — за смаком

Крок 1. Цибулю нарізаємо кільцями і в окремій ємності кілька хвилин розминаємо його руками, щоб він пустив сік. Додаємо сіль і спеції за смаком.

Крок 2. Свинину нарізаємо невеликими шматочками і складаємо в окрему каструлю.

Крок 3. З’єднуємо з цибулею, ретельно перемішуємо м’ясо. Накриваємо каструлю кришкою і прибираємо в холодильник на всю ніч для якісного маринування.

Крок 4. На 15-20 хвилин замочуємо дерев’яні шпажки в холодній воді, щоб вони не пригорали в процесі приготування.

Крок 5. Дістаємо м’ясо з холодильника і нанизуємо на шпажки шматочки свинини. Можна акуратно розмістити їх на дні чаші мультиварки, як у мене на фото. Але буде краще, якщо шпажки будуть в полувертикальном положенні — тоді шашлик не підгорить.

Важливо: якщо у вас занадто довгі дерев’яні палички, заздалегідь подрежьте їх з одного кінця, щоб вони вміщалися в вашу мультиварку!

Крок 6. Закриваємо кришку і встановлюємо режим «Випічка» на 1 годину. Очікуємо сигналу про закінчення приготування соковитого м’ясної страви до вашого столу.

Дуже смачний свинячий шашлик в мультиварці на шпажках готовий, приємного апетиту!
А ви як в цьому році готуєте м’ясо на мангалі або будинку? Розкажіть про це в коментарях, дуже цікаво вас послухати. Якщо ця стаття вам сподобалася і виявилася корисною, поділіться нею зі своїми друзями в соціальних мережах.

Джерело