24.10.2021

Найніжніше сало в розсолі. Смакота за лічені хвилини

Від fcvomond

Виберіть гарний кусочок сала, щоб приготувати неперевершену закуску. Найкраще для цієї страви підійде сало з прожилками м’яса.

Особливістю цього сала в розсолі також є пікантний присмак шашлику. Ось що потрібно, щоб все вийшло.

інгредієнти

1,5 кг сала

1 л води

150 г солі

3 лаврові листки

15 горошин чорного перцю

6 горошин запашного перцю

1 ч. л. приправи для шашлику

3 гілочки петрушки

3 гілочки кропу

2 зубчики часнику (на кожну банку)

приготування

Щоб приготувати сало в розсолі, візьми велику каструлю, в якій і буде варитися розсіл. Вилий туди воду, додай сіль, лавр, перець горошком і приправу. Все це постав на середній вогонь і доведи до кипіння.

Після того як розсіл закипить, залиш його на плиті ще на кілька хвилин поваритися.

Поки готується розсіл, поріж сало. Шматочки повинні бути не дуже великими, інакше вони не зможуть повністю просочитися і не засоляться належним чином. Орієнтуйся приблизно на розмір 2 сірникових коробок.

Перед тим як помістити сало в банки, обов’язково промий його і витри паперовим рушником.

Банки для сала в розсолі повинні бути чистими і сухими. На дно банки насамперед уклади зелень, а потім і саме сало. Шматки повинні лежати щільно один до одного. Після цього додай туди лавровий лист, часник і залий розсолом.

Зверни увагу, що рідина не повинна бути гарячою, адже тоді сало не засолиться, а звариться. Дай розсолу спочатку трохи охолонути.

Сало в розсолі закрий щільно кришкою і залиш при кімнатній температурі солитися на 2 доби. Потім тобі потрібно буде злити старий розсіл і залити новий. Цього разу нічого варити не доведеться. Просто закип’яти воду, посолити її і дай охолонути.

Залий новий холодний розсіл в банку з салом і відправ ще на три доби в холодильник.

Готову закуску дістань з банки і наріж тонкими слайсами. Сало в розсолі можна подавати як самостійно у вигляді нарізки, так і разом з часниковими грінками, наприклад.

Джерело