29.10.2021

Чому господині готують тверді котлети. Помилки, які ми допускаємо на кухні

Від fcvomond

Не завжди у господинь, особливо початківців, відразу виходять м’які і соковиті котлети. Не завжди причиною грубих котлет буває старе м’ясо, часто просто не вміють готувати.

У деяких випадках неправильно вибирають продукти для котлет. Наприклад, якщо додавати яєчний білок, то він звичайно, робить приємну хрустку скоринку, але разом з тим, він і робить котлети грубуватими. Найкраще, в фарш додати крохмаль або терту картоплю.

Особливо соковитими і м’якими виходять котлети, якщо додавати в фарш розм’якшений батон – але не в молоці, а в звичайній воді або м’ясному бульйоні. Можна додати і м’якуш чорного хліба, але він поєднується з яловичим фаршем, та й додають його в невеликій кількості.

Якщо додаєте манну крупу, тоді додайте розтоплене вершкове масло або сметану, натуральний йогурт, які допоможуть манці набрякнути і вона не вбере в себе м’ясні соки і не зробить котлети сухими.

Які ще помилки можуть бути допущені при готуванні

Не забивайте відбивати фарш: це дія робить масу однорідною, насиченою киснем, всі інгредієнти добре з’єднуються між собою.

Також ніколи не готують на сильному вогні: вони не пропікаються, швидко втекти весь сік і часто підгорає.

Джерело