30.03.2022

Великодні рецепти: 7 вишуканих святкових страв запечених у рукаві

Від fcvomond

Наближається улюблене багатьма свято Світлої Пасхи Христової. Всі господині в передсвяткових клопотах вирішують, що приготувати до столу. Пропонуємо вам варіанти святкових страв, які можна легко і без клопоту приготувати в духовці, запекти в рукаві.

Крім традиційних святкових пасхальних страв господині намагаються приготувати до Великодня побільше м’ясного, різні салати і закуски. Курку, свинину, філе індички можна запекти в рукаві – вийдуть не тільки смачні, але і красиві й корисні страви.

Курячі ніжки в рукаві
Курячі ніжки посоліть, приправте спеціями, збризніть соком лимона або апельсина. Запікайте в рукаві приблизно 1,5 години при 180 оС.

Свинина з часником в рукаві
Свинину посоліть, поперчіть, присипте спеціями, полийте лимонним соком або яблучним оцтом (кілька ложок). Вставте в м’якоть кілька зубчиків часнику. Залиште маринуватися на кілька годин. Свинину заправте в рукав для запікання, випікайте на середньому вогні близько 2,5 годин.

Скумбрія в рукаві
Скумбрію вимийте, випатрайте, присипте сіллю, перцем, збризніть лимонним соком. Наріжте цибулю часточками, кріп подрібніть, моркву натріть на крупній тертці. Наповніть черевця скумбрії цибулею, кропом і морквою. Запікайте в рукаві близько години на середньому вогні.

Картопля в рукаві
Картоплю вимийте, очистіть, наріжте великими часточками, посоліть, збризніть рослинною олією, спеціями, сушеними травами, покладіть часточки часнику і відправте в рукав для запікання. Запікайте близько години при середніх температурах.

Курка з яблуками в рукаві
Курку вимийте, натріть сумішшю з солі, перцю, гірчиці, лимонного соку. Дайте постояти – промаринуватися – не менше години-двох, в ідеалі краще маринувати курку добу. Яблука наріжте часточками, збризніть лимонним соком, начиніть ними курку. Курку заправте в рукав для запікання і випікайте в духовці при 180 оС близько 2-х годин.

Шашлик в рукаві
М’ясо вимийте, обсушіть, наріжте великими кубиками і замаринуйте. Насадіть на дерев’яні палички-шпажки шматочки м’яса і овочів по черзі. Запікайте в рукаві приблизно 1,5 години при середніх температурах.

М’ясо з овочами в рукаві
Будь-яке м’ясо перемішайте з овочами – помідорами, морквою, цибулею, брокколі або цвітною капустою, кабачками. Посоліть, поперчіть, відправте в рукав для запікання. Запікайте при середніх температурах близько 1,5 годин.

Джерело