27.04.2022

Як швидко приготувати пісочне тісто для найсмачніших печива та пирогів. Ідеальний та покроковий рецепт

Від fcvomond

У сім’ях, де цінується смачна домашня випічка, пісочне тісто незмінно займає роль фаворита. Найпопулярніші рецепти з пісочного тіста, це звичайно солодка випічка.

Пісочне тісто є універсальним, адже з нього можна готувати не лише печення, а й пироги та десерти. А готується надзвичайно просто. Ще однією його перевагою є те, що таке тісто можна заморозити та використовувати в потрібний момент. Потрібно просто вийняти з морозильної камери та залишити на 5 хвилин при кімнатній температурі.

А для приготування потрібно всього лиш змішати 1 частину цукру, 2 частини жиру, 3 частини борошна і дрібку солі. Також можна увімкнути фантазію та додавати родзинки, горіхи, сухофрукти.

Інгредієнти:

Вершкове масло 100 г

Цукор 50 г

Пшеничне борошно 150 г

Сіль — дрібка

Приготування:

Вийміть вершкове масло з холодильника та залиште при кімнатній температурі. Воно має бути розм’якшеним. Потім розтерти вершкове масло з цукром та дрібкою солі. Просійте борошно та додайте то масла з цукром. Замісіть руками тісто. Отримане тісто потрібно помістити на пів години в холодильник. Готово!

Таке тісто буде дійсно пісочним та ніжнім, а готується без будь-яких розпушувачів. Швидко, а головне — дуже смачно! Вашим друзям неодмінно захочеться дізнатися секрет ідеальної пісочної випічки, поділіться з ними рецептом!

Джерело