23.05.2022

Рецепт пончиків з часником – зникають до того як встигають охолонути

Від fcvomond

З дріжджовим тістом буває дуже складно працювати. Але пончики з часником зможе приготувати навіть починаюча господиня. На відміну від солодких, вони складаються з мінімуму інгредієнтів, які завжди є під рукою.

Часникові пампушки можна готувати кожен день, адже це так просто. Вони дуже повітряні і ніжні. А аромат такий, що пончики змітають зі столу ще до того, як вони встигають охолонути. Відмінна альтернатива хлібу і непогана закуска до пива.

Складові:

Пшеничне борошно 530 г
Дріжджі 20-25 г
Вода 320 мл
Цукор 1 ч. л.
Часник 4 зуб.
Соняшникова олія 530 мл
Сіль 1 ч. л.

Приготування

Трохи підігріваємо воду і додаємо дріжджі, сіль і цукор, перемішуємо. Борошно просіваємо, з’єднуємо з опарою і замішуємо тісто. Накриваємо рушником і ставимо в тепле місце на 30 хвилин.

Вливаємо 500 мл соняшникової олії в каструлю і доводимо до кипіння. Відщипуємо шматочки тіста і формуємо невеликі кульки. Кидаємо в масло і смажимо до золотистого кольору.

Сухою шумівкою витягніть пончики на паперові рушники. Змішайте 30 мл соняшникової олії, дрібно натертий часник і дрібку солі, змастіть пончики.


Смажені пончики з часником відмінно підійдуть до борщу чи супу. Додайте зелень на смак, з нею буде ще смачніше. Подавати можна зі сметаною або сирним соусом, але й самі по собі пончики чудові.

Джерело