23.05.2022

Рубрика «Хліб за 5 хвилин в день» від канадської господині Наталії. Всього чотири інгредієнти та п’ять хвилин часу, далі хлібець все робить сам

Від fcvomond

Часто ми зустрічаємо в інтернеті словосполучення «в домашніх умовах».

Це може бути що завгодно: від листкового пирога до міжзоряного двигуна. З іншого боку, є якісь теми, які ми сприймаємо як табу. Наприклад, як зробити домашній хліб. Адже простіше купити в магазині.

італійська булка фото

У цьому матеріалі пропонуємо тобі подолати забобони та спекти свою, справжню, домашню буханку. Адже це така насолода – з’їсти шматок хліба, створеного своїми руками! Редакція «Отож» підгледіла відмінний рецепт у Наталії Машіко з Канади, як приготувати простий хліб в домашніх умовах. Повір – впоратися може і дитина.

домашній хліб фото

Як приготувати домашній хліб

Інгредієнти:

  • 500 г пшеничного борошна
  • 375 мл теплої води
  • 5 г сухих дріжджів (або 15 г свіжих)
  • 1.5 ч. л солі
  • 300 мл окропу для духовки

Приготування:

1. Домашній хліб потребує буквально 5 хвилин на всі маніпуляції, весь інший час потрібно просто чекати. Не найскладніше, правда? Отже. У теплу воду висип дріжджі з сіллю і перемішай.

сухі дріжджі фото

2. За словами Наталії, змішувати дріжджі та сіль в цьому випадку безпечно, оскільки вони не встигнуть вступити між собою в реакцію за цей короткий час. Вилий воду в просіяне борошно.

просіяне борошно фото

3. Перемішувати тісто можна руками або спеціальним віночком, робити це слід швидко, секунд 30-40. За цей час борошно повинно встигнути увібрати в себе рідину, на виході виходить липке тісто.

дріжджове тісто фото

4. Накрий миску з тістом харчовою плівкою і зроби кілька проколів, щоб газ, що скупчився міг вільно виходити назовні. Забери миску в тепле місце на дві години.

дівчинка готує тісто

5. За цей час тісто значно збільшиться в об’ємі. Тепер у тебе є два варіанти, як вчинити далі. Можеш або відразу перейти до випікання, або поставити тісто в холодильник. Воно може протриматися там цілих два тижні! Тому можна випікати хліб в міру потреби. А ще з холодним тістом легше працювати.

холодну тісто фото

6. Якщо хочеш випікати прямо зараз, тоді посип робочу поверхню борошном, щоб не прилипали пальці, трохи обметіть тісто і сформуй буханку. Склади тісто конвертом, затягуй як ніби у вузлик, потім переверни та зроби надрізи, виклади хліб на папір для випікання.

буханець хліба фото

7. Перед тим як поставити хліб у духовку, її потрібно підготувати. Прогрівай її разом з пательнею, на якій будеш пекти, при температурі 230 градусів за Цельсієм протягом пів години, потім дістань пательню, уклади на неї буханку разом з папером і повертай назад в духовку.

хліб в духовці

8. Домашній хліб буде в духовці не один. Постав на нижню полицю місткість з окропом. Повинно бути 300 мл. Хліб буде випікатися 30-40 хвилин при тій же температурі у 230 градусів Цельсія.

Домашній хліб

Не забудь, що готовність можна перевірити за допомогою дерев’яної скіпки: якщо протикаєш хліб і вона залишається сухою, значить, все добре! Не варто їсти хліб відразу ж, нехай охолоне. Подивися це відео від Наташі Машіко, яке нас так захопило, заодно отримаєш повну ясність, як все потрібно робити.

Випічка хліба в домашніх умовах не така вже й важка штука. Потрібно всього лише поставити собі за мету і зробити це. Може, першого разу не вийде так, як ти собі уявляєш, але на все потрібен час!

Бажаємо Вам смачного!

Джерело