10.06.2022

Знайомий кухар розкрив секрет хрусткої картоплі з часником: просто потрібна мука

Від fcvomond

Смажена картопля є одним з найпопулярніших страв. Він може бути приготований і на кожен день, і в якості основи для святкового столу. Багато хто звик готувати картоплю в поєднанні з м’ясом або курячими стегенцями, наприклад. Такий варіант дуже смачний, але досить клопіткий. Зараз я готую картоплю за рецептом одного кухаря, який робить з простого коренеплоду вишукану страву.

Рецепт

Насамперед невеликі бульби картоплі очищаються і викладаються на сковорідку з невеликою кількістю масла і води. Сенс полягає в тому, що картоплю треба добре пропарити, щоб вона стала м’якою і повітряної. Пропарювати потрібно під щільно закритою кришкою на невеликому вогні.

Тим часом необхідно подрібнити свіжий розмарин, кілька зубчиків часнику і змішати їх. Можна використовувати сушений розмарин, проте смак готового блюда буде не таким насиченим і яскравим.

Маленька хитрість

Після того як картопля стане м’яким, потрібно злити зайву воду зі сковороди і засипати картоплю зверху невеликою кількістю борошна. В результаті картопля буде немов покритий легким тестом. Цей прийом зробить страву унікальним і дуже смачним.

Картопля “в тесті” поміщається в деко для запікання і заливається вершковим маслом, щоб коренеплоди красиво карамелізованих в духовці. Зверху необхідно посипати розмарином з часником.

Картопля готується при 200 ° C протягом 20 хвилин з одного боку і ще 20 хвилин з іншого. Так виходить гарна скоринка золотистого кольору, яка надає неповторний хрускіт готової страви.

Коли я приготувала таку картоплю вперше, то не змогла відірватися від неї, поки не доїла до кінця. Такий варіант смаженої картоплі оцінить не лише дорослі, а й діти (звичайно, якщо вони люблять часник). Можна експериментувати з різними видами спецій і трав. Головне, за умови “маленької хитрості” – посипати картопля зверху борошном. Тільки так страва набуває свій шарм і вишуканість.

Джерело