10.09.2022

700 г борошна і 500 мл окропу – завжди готую замість хліба, набагато краще – Рецепт із зображеннями

Від fcvomond

Рецепт покроково, з картинками – Пиріжки домашні (з борошна та окропу) – Подаємо їх замість хліба –  

Необхідні інгредієнти:

  • 700 г борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 ложка цукру
  • 500 мл окропу

Спосіб приготування:

Борошно просіваємо в миску. Додати сіль, цукор і перемішати. Додайте окріп і почніть перемішувати дерев’яною ложкою. Коли тісто почне гомогенізуватися, замісіть його в мисці, а потім перекладіть на робочу поверхню. Вимішуємо, поки не вийде м’яке, трохи липке тісто. Більше борошна додавати не потрібно. Поверніть тісто в миску, накрийте миску чистим кухонним рушником і відставте на 15 хвилин.

Виймаємо тісто на присипану борошном робочу поверхню і ділимо на 2 рівні частини. Частини ділимо на 4 частини, отже, всього 8. Сформуйте 8 кульок і накрийте їх фольгою, щоб вони не засохли.

Візьміть перший шматок тіста і розкачайте його якомога тонше, 1-2 мм. Змастіть м’яким вершковим маслом, трохи посипте зверху борошном і загніть до центру, або 2 краї. Змастіть вершковим маслом і трохи посипте борошном зверху. 2 вільних краю накладаємо один на одного і складаємо як конвертик, змащуючи кожен шар вершковим маслом.

Беремо друге тісто, змащуємо його маслом, присипаємо борошном і кладемо в середину приготований конверт. Накриваємо конверт з тістом, з двох сторін, змащуємо маслом, присипаємо борошном і формуємо квадрат.

Те ж саме робимо з тістом, що залишилося. У підсумку вийде 4 пиріжки.

Розкачайте пиріжки, поки вони не збільшаться в об’ємі. Випікаємо їх на сковороді, змащеній вершковим маслом, під кришкою, на повільному вогні до гарної рум’яності з обох сторін (приблизно 5-7 хв./бік). Виймаємо їх на тарілку і ще гарячими змащуємо маслом.

Смакуйте із задоволенням! Хороший апетит!

Джерело