25.09.2022

Як привчити себе регулярно готувати чебуреки. Рецепт чебуреків з м’ясом

Від fcvomond

Чебурек – це національна страва кримських татар. 

У перекладі з кримсько-татарської слово означає «сирий пиріжок». Ще до того, як у наші терени проник західний фастфуд, чебуреки були однією з улюблених страв радянських людей.

як приготувати чебуреки з м'ясом

Подейкують, що час від часу навіть сам Брежнєв просив приготувати йому чебуреки з бараниною і свининою, які він цінував нарівні з шашликами та дичиною. У ті роки чебуреки робилися згідно з єдиним ГОСТом і мали майже однаковий смак на території всієї країни.

Сьогодні купувати чебуреки на вулиці буває небезпечно: ніколи не знаєш, в яких умовах і з чого їх готували. Тому всім любителям смажених, рум’яних і ароматних чебуреків ми пропонуємо приготувати їх у домашніх умовах.

Як приготувати чебуреки

Щоб отримати чудові, насичені м’ясним соком, ніжні та хрусткі чебуреки, а не пересушені й майже неїстівні підошви, потрібно знати ряд секретів, з якими ми раді познайомити читачів.

1. Тісто

Борошно для чебуреків слід попередньо просіяти. Збагачуючись повітрям, воно дасть згодом пишніше і м’якше тісто. Воду для тіста необхідно закип’ятити та додавати частину борошна в ще гарячу воду.

як приготувати чебуреки покроково

Після цього суміш потрібно остудити до кімнатної температури, а потім вже додавати інші інгредієнти. Замісити густе тісто і, закутавши плівкою, поставити в холодильник на пів години. Після холоду воно стане більш еластичним і буде легше розкочуватися.

Для того, щоб тісто при смаженні чебуреків не вбирало занадто багато олії, рекомендується додати в нього при замісі столову ложку горілки. Щоб тісто було м’яким, можна додати в нього 1 куряче яйце або замінити воду в тісті на молоко.

2. Фарш

Справжні любителі чебуреків не визнають м’ясорубок і блендерів, на їхню думку, м’ясо на чебуреки потрібно рубати ножем на дрібні шматочки, так у м’ясі збережеться більше дорогоцінного соку. М’ясо не повинно бути занадто прісним. Жир обов’язково повинен бути присутнім, якщо здалося, що його не вистачає, можна додати шматочок вершкового масла.

як приготувати чебуреки без горілки

Замість води в фарш для чебуреків можна додати мінералку, бульйон, кефір. Для оригінальних чебуреків підійде зелений або чорний чай. Якщо фарш рідкий, варто додавати в нього менше води. Фарш також можна попередньо обсмажити протягом 5-7 хвилин, і тільки потім змішувати з водою і використовувати в чебуреках.

До речі, зовсім недавно ми розповідали, як приготувати чебуреки по-єврейськи з сирною начинкою. Коли чебурек обсмажується, сир всередині плавиться, а смак виходить просто неймовірний. Спробуй, не пошкодуєш!

Чебуреки з м’ясом

Інгредієнти для тіста:

  •  500 мл води
  •  1 кг борошна
  •  1 ст. л. рослинної олії
  •  1,5 ч. л. 9% – го оцту
  •  сіль за смаком

Інгредієнти для начинки:

  •  500 г м’ясного фаршу (суміш яловичини та свинини)
  •  200 г цибулі
  •  2 ст. л. води (бульйону)
  •  сіль і перець за смаком
  •  1 ст. рослинної олії для смаження

Приготування:

1. Просій борошно за допомогою дрібного сита.

як приготувати чебуреки швидко

2. Закип’яти воду, перелий в глибоку миску, посоли, додай рослинної олії.

3. Всип частину борошна і розмішай суміш до однорідності.

4. Остуди до кімнатної температури, додай оцет і вмішай решту борошна.

5. Залиш тісто в прохолодному місці на 1 годину.

6. Порубай м’ясо, дрібно наріж цибулю. Моя знайома татарка розкочувала цибулю качалкою, щоб вона була м’якша. Змішай цибулю і м’ясо, посоли, поперчи. Можна додатково використовувати кумін, зелену цибулю, коріандр, хмелі-сунелі.

Додай воду (бульйон) і перемішай. Розмішувати треба обережно, бо інакше м’ясо виділить білок і фарш перетвориться на грудку, що злиплася. Дай фаршу полежати, спеції повинні поширити свій вплив.

7. Відщипни шматочок тіста і скачай в кульку близько 4 сантиметрів у діаметрі. Розкачай її до кола так, щоб товщина тіста була 1,5 міліметра. Якщо тонша, може луснути при смаженні, товща – чебурек не буде таким ніжним.

як приготувати чебуреки без смаження

8. На один сегмент розкатаного кружечка поклади столову ложку фаршу, розрівняй, склади навпіл і заліпи краї.

як приготувати чебуреки без м'яса

9. Розігрій пательню, вилий на неї олію і дочекайся її закипання.

10. Смажити чебуреки потрібно так, щоб вони були повністю покриті олією, інакше можуть вийти великі пельмені.

як приготувати чебуреки смачні

11. Смаж чебуреки 3 хвилини з одного боку, потім переверни та смаж ще 3 хвилини.

12. Викладай чебуреки так, щоб стекла зайва олія. Наприклад, на паперові рушники або великий плаский друшляк.

як приготувати чебуреки смачно

13. Тепер тобі відомі секрети приготування чебуреків із м’ясом. Смачного!

як приготувати готові чебуреки

Тонке рум’яне тісто, ніжний соковитий фарш. Чебуреки за цим рецептом виходять відмінними. Подавати їх можна зі сметаною або томатним соусом. Навіть наступного дня вони залишаються м’якими та соковитими!

Джерело