21.04.2023

У цьому маринаді оселедець виходить смачним, а скумбрія ще смачніша

Від fcvomond

Сьогодні готую скумбрію у дуже цікавому маринаді. Якщо ви любителі рибки пряного посолу, цей маринад не залишить вас байдужим. Цибуля, до речі, у цьому маринаді теж виходить дуже смачною. Тому, якщо ви небайдужі до цибулі, то кладіть її більше.

Нам знадобиться:
скумбрія свіжоморожена – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 шт. або більше

Для маринаду (1 порція):

кетчуп або томатна паста (пасту треба трохи розвести водою) – 4 ст. л
олія соняшникова – 120 мл
цукровий пісок – 2 ст. л
сіль – 1 ст. л
коріандр горошком – 1 ч. л
перець чорний горошком (або суміш перців) – 1 ч. л
перець запашний – 4-6 шт.
лавровий лист – 2-3 шт.
оцет 9% – 50 мл

Покроковий рецепт приготування:
Скумбрії можете взяти будь-яку кількість, у мене сьогодні дві великі рибки, які я вже очистила від нутрощів, чорних плівок і порізала шматочками шириною приблизно 2 см.

Тепер треба приготувати маринад. Для свого посуду та кількості риби я робила 1,5 порції маринаду.

У маленьку каструльку або ківш кладу кетчуп, вливаю олію, додаю цукровий пісок, сіль, коріандр, перець, лавровий лист. Добре все перемішую та ставлю на плиту. Сіль та цукор повинні розчинитися, суміш закипіти.

Як тільки все розчинилося і добре закипить, вливаю оцет. Буквально кілька секунд і знову починає закипати. У цей момент вимикаємо плиту і даємо маринаду охолонути до кімнатної температури. Це важливо!

Цибулю ріжу тонкими півкільцями. У мене одна велика цибулина, але, якщо ви любите цибулю, то сміливо кладіть її побільше. У цьому маринаді вона буде приголомшливою.

Тепер беремо посуд відповідного розміру. Для цієї страви краще брати емальований посуд або скляну банку. Небажано брати пластиковий контейнер, так як він з великими труднощами буде відмиватись і колір все-таки у нього зміниться. Я зазвичай використовую емальований лоток для холодця.

На дно посуду викладаємо половину цибулі. Потім перекладаємо рибу, а зверху залишки цибулі.

Заливаємо все остиглим маринадом. Маринад повинен повністю покривати рибу, тому я готувала 1,5 порції, тому що знаю, скільки мені потрібно для цієї кількості риби і контейнера.

Закриваємо кришкою та ставимо на добу в холодильник. Через добу отримуємо шалену рибку.

Як це смачно! Хоч із гарячою картоплею, хоч просто із хлібом.

Джерело