23.04.2023

Я просто беру 1 кг картоплі, голівку часнику та запікаю у духовці. Смачна вечеря без витрат і зайвого клопоту

Від fcvomond

Таку картоплю я можу навіть на свято подати. І взагалі, майже на всі свята у нас чомусь картопля найчастіше йде як гаряча страва. Не знаю, чому саме картоплю готуємо. Напевно, тому що дуже сильно її любимо.

Рецепт, про який розповім у цій статті, є максимально простим. Інгредієнтів мало: картопля і часник. Ну і ще дещо.

Нам знадобиться:

Картопля – 1 кг
Часник – 1 головка
Олія соняшникова або оливкова – 3-4 столові ложки
Сіль за смаком
Спеції (прованські трави та ін) за смаком
Гострий перець за смаком
Покроковий рецепт приготування:
Для цієї страви я люблю брати дрібну картоплю. Мені здається, вона найсмачніша виходить. Таку називають ще “бебі-картопля”, можна взяти молоду картоплю, але це лише влітку, зараз не сезон. Ну а взагалі підійде абсолютно будь-яка картопелька. Якщо велика, просто розріжте на 2 частини.

Щодо шкірки: саме для цього рецепту я не знімаю шкірку, просто добре мию картоплю. Якщо ви ну ніяк не можете їсти картоплю зі шкіркою, то, звичайно ж, зріжте її.

Картоплю підготували, тепер займемося часником. Нам знадобиться ціла головка. Часник розділяємо на зубчики.

Пару зубчиків подрібнюємо – через прес або дрібно січемо. Ще пару залишаємо непочищеними: вже готову картоплю можна посипати посіченим часником.

Підготовлену картоплю кладемо у форму, додаємо непочищені зубчики часнику, сіль за смаком, спеції за смаком: італійські чи прованські трави ідеально підійдуть. Але можна взяти інші спеції. Також наливаємо трохи олії (соняшникову або оливкову).

Для тих, хто любить гостре, можна додати на смак червоний перець.

Ну а далі ви знаєте, що робити: запікаємо в духовці до готовності і відразу ж, поки гаряча картопля, подаємо на стіл, посипавши зеленню і часником. Аромат такий стоїть апетитний!

Поки писала цю статтю, аж самій захотілося такої картоплі, тож я побігла готувати!

Ну а вам бажаю приємного апетиту!

Джерело