27.08.2023

Смачні та бюджетні кекси “Зебра”: рецепт простої випічки до чаю, швидко і без міксера (діти у захваті)

Від fcvomond

Кексики виходять дуже гарними, смачними, а готуються із недорогих доступних продуктів. На приготування потрібно не більше 30 хвилин – рекомендую!

Інгредієнти:
Яйця 2 шт.
Цукор 100 г
Сметана 150 г
Олія 50 мл
Борошно 200 г
Какао 20 г
Кефір/молоко 3-4 ст. л.
Розпушувач 1 ч. л. (або 0,5 ч. л. соди)
Ванілін щіпка
Сіль щіпка

Приготування:
Духовку відразу ставимо розігріватись на 180 градусів, так як, тісто ми приготуємо швидко.

У миску додаємо яйця, цукор, щіпку солі, ванілін і перемішуємо вінчиком до однорідності. Тепер додаємо олію, сметану і ще раз перемішуємо.

Борошно змішуємо з розпушувачем і частинами просіюємо до інших інгредієнтів, замішуючи тісто. Готове тісто при стіканні з лопатки залишає малюнок.

Половину тіста відкладаємо в окрему миску, додаємо какао та 3-4 ст. л. кефіру (або молока), щоб вирівняти консистенцію тіста. Добре перемішуємо.

Тепер викладаємо по 1 ч. л. тіста у формочки, чергуючи світле та шоколадне тісто. Таким чином, заповнюємо всі форми на 3/4. Зверху на тісті за допомогою зубочистки можна намалювати малюнок/ проводячи зубочисткою від центру до периферії. Зверху я прикрасила волоськими горіхами.

Відправляємо кекси в духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 20 хвилин. Готовність перевіряємо дерев’яною паличкою.

Наші кекси готові! За бажанням їх можна прикрасити шоколадною глазур’ю або посипати цукровою пудрою.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Джерело