03.11.2023

Розповідаю, як у мене виходять просто «ідеальні» пончики: все «на одне обличчя»

Від fcvomond

Сьогодні хочу запропонувати Вашій увазі рецепт приготування пончиків. В принципі, тут немає якогось незвичайного методу приготування тіста, все як завжди. Але, розповім невеликий лайфхак, як приготувати ці пончики таким чином, щоб вони виходили все «як на одну особу» … Дізналася це спосіб вже давно, можливо хтось навіть робить все точно також. Але, чомусь упевнена, для деяких це буде новий і цікавий досвід.

Інгредієнти для приготування пончиків:
Молоко і вода (в рівних пропорціях) – всього 300 мл

Курячі яйця – 1 шт.

Дріжджі сухі – 10 г

Цукор – 3-4 ст. л.

Масло вершкове – 70 г

Ванілін – за смаком

Сіль – 1/4 ч. Л.

Борошно – 550-600 г

І, рослинне масло для смаження

Приступаємо …
У миску наливаємо половину обсягу рідин (молоко і воду), кладемо сухі дріжджі і розмішуємо до розчинення гранул.

Далі додаємо столову ложку цукру, і просіюємо десь 150 г борошна. Все розмішуємо і ставимо в тепле місце – це буде підходити опара.

Тепер беремо миску значно більшого обсяг – це вже для основного замісу тіста, кладемо в неї масло і розтоплюємо в мікрохвильовці. Сюди ж розбиваємо яйце, додаємо сіль, ванілін, ще кілька ложок цукру і розмішуємо.

Десь через 15 хвилин опара буде вже готова.

Переливаємо готову опару в здобну основу, перемішуємо.

Частинами просіюємо борошно і замішуємо м’яке тісто. Миску з тестом знову ж ставимо в тепле місце для підйому, приблизно на 1-1,5 години.

У мене пройшло трохи більше години тісто досить добре піднялося.

І ось тепер починається все найцікавіше – розповім, як я формую пончики. Для початку беру пергаментний папір і розрізаю її на невеликі квадратики, розміром 10 на 10 см, або трохи більше. Потім тісто ділю на невеликі шматочки, вагою 60-70 г, округлюються їх, умочують в рослинне масло і викладаю на кожен окремий листочок. Тісто обов’язково потрібно вмочати в рослинне масло, інакше все прилипне в пергаментному папері і вже не буде ніякого подальшого потрібного ефекту. Накриваємо заготовки бавовняним рушником або харчовою плівкою і даємо хвилин 15 на расстойку.

Через 15 хвилин в середині кожного колобка акуратно пальцем робимо отвір, злегка його розтягуючи. І заготовку обов’язково перевертаємо, і ще даємо хвилин 10 на расстойку.

Через 10 хвилин приступаємо до смаження пончиків. Беремо не дуже широку жароміцний посуд (або глибоку сковороду), наливаємо масло, добре розігріваємо. Як тільки масло розігріється, беремо листочок пергаментного паперу з підготовленим пончиком і акуратно перевертаємо в масло – завдяки тому, що ми не будемо тривожити тісто, пончики НЕ будуть деформуватися.

Обсмажуємо пончики з двох сторін, до утворення характерної рум’яної скоринки. І смажаться вони дуже швидко, і добре пропікаються.

І, ось такі красені виходять !!! Коли пончики трохи охолонуть, їх можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим шоколадом. Готуйте, пробуйте, Смачного!

Джерело