26.11.2023

Пляцок “Горіховий яблучник”

Від fcvomond

Бісквіт
6 великих яєць
щіпка солі
1 склянка цукру
3 столові ложки пшеничного борошна
3 столові ложки картопляного крохмалю
150 г меленого фундука
Маса яблучна: 
1,5 кг яблук
2 желе яблучних

Горіховий крем: 
500 мл молока
½ склянки цукру
2 жовтки
2 столові ложки пшеничного борошна
2 столові ложки картопляного крохмалю
1 плоска столова ложка какао
150 г арахісового масла(можна просто змелити арахіс в пасту)
100 г вершкового масла
Шоколадна глазур: 
300 г молочного шоколаду
3 столові ложки вершків 30%

Бісквіт: Білки відділяємо від жовтків і збиваємо з дрібкою солі в жорстку, блискучу піну. Весь час збиваючи, поступово додаємо цукор, потім по одному жовтку. В кінці насипаємо просіяне борошно і  картопляний крохмаль, дрібно мелені горіхи. Акуратно перемішуємо шпателем, щоб не втратити пишність тіста. Масу залити в форму розміром 22 х 36 см, викладену папером для випічки. Випікати 35 хвилин в духовці з вентилятором при 170C (або до 190C без обдуву). Охолодити, а потім розрізати вздовж на два тонкі коржі.

Маса яблучна: Яблука почистити і нарізати невеликими кубиками. Яблука перекладаємо в каструлю з товстим дном, вливаємо 2 столові ложки води і тушкуємо до тих пір, поки частина яблук почне розвалюватися, а інші збережуть форму. Каструлю знімаємо з вогню, насипаємо желе і добре перемішуємо, щоб розчинилися желатин, охолоджуємо.

Горіховий крем: половину молока змішуємо з борошном, картопляним крохмалем, какао, цукром і жовтками. Молоко, що залишилося відварюємо і вливаємо жовткову масу. Варимо на маленькому вогні, весь час помішуючи, поки суміш не набуде консистенцію густого пудингу. Охолоджуємо.
Розм’якшене масло змішуємо арахісовим маслом, а потім, весь збиваючи, додаємо по ложці холодний пудинг.

Збірка пляцка: в форму викладаємо перший корж тіста. Далі – яблучну масу, вирівнюємо і ставимо в холодильник, до повної концентрації. На яблучну масу намазуємо горіховий крем і накриваємо другим коржем. Верх полити розплавленим шоколадом з вершками. Пляцок зберігаємо в холодильнику.

Смачного!

Джерело