01.01.2024

Насипний яблучний пиріг «Три склянки»: простий і смачний, без молока і яєць!

Від fcvomond

Хто з нас не любить домашні ласощі — гадаємо, таких практично немає! Згадайте своє дитинство: мама чи бабуся “чаклують” на кухні, а ви стоїте під дверима, ковтаєте слину і вже не можете дочекатися на їх смаколики.

Кожна господиня, яка себе поважає, має вміти спекти яблучний пиріг. І сьогодні Тутка пропонує вашій увазі рецепт простого, але смачного яблучного пирога.

Цей пиріг в народі називають «Три склянки» і готується він досить незвичайним способом. Але саме через свою простоту він зумів завоювати загальну любов.

Інгредієнти:

  • 1 склянка просіяного пшеничного борошна вищого ґатунку
  • 1 склянка манної крупи
  • 1 склянка цукру
  • 1/2 склянка родзинок
  • 180 гр вершкового масла
  • 1,5 кг кисло-солодких яблук (5-6 штук)
  • 2 ч. л. кориці
  • 1 ст. л. розпушувача для тіста
  • 1/3 ч. л. солі
  • 3 ст. л. лимонного соку

Приготування:

1. В першій місткості змішайте борошно, цукор і манну крупу. Додайте 1/3 ч. л. солі та 1 ст. л. розпушувача для тіста. Перемішуйте до отримання однорідної маси.

2. Очистьте яблука від серцевини та шкірки. Натріть на великій терці. До яблук додайте 3 ст. л. лимонного соку. Перемішайте. Додайте родзинки та корицю. Знову перемішайте.

3. Візьміть форму для пирога і на неї натріть приблизно 50 гр масла. Рівномірно розрівняйте. Решту 130 гр покладіть в морозилку — вони нам знадобляться для верхнього шару пирога.

4. Поверх масла рівномірним шаром насипте 4 ст. л. суміші з першої місткості. Вирівняйте, отримуючи таким чином перший шар.

5. Наступним шаром викладіть терті яблука. Для цього знадобиться третина нашого запасу. Не забувайте вирівнювати кожен шар.

6. Повторіть дію: викладіть ще один шар борошняної суміші з першої посудини, вирівняйте і додайте шар яблук. Не забувайте вирівнювати кожен шар.

7. Потім знову викладіть шар борошняної суміші й знову шар яблук. Фінальним буде ще один шар суміші.

8. На останній шар пирога натріть масло, яке залишилося в морозилці. Знову на великій терці. Розрівняйте.

9. Поставте пиріг випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання – 50 хвилин.

10. Соковитий і неймовірно апетитний пиріг готовий. Залишилося тільки пригостити ним усю родину!

Пиріг можна вдосконалювати. Наприклад, до яблук разом з родзинками можна додати подрібнені волоські горіхи, а замість кориці можна використовувати мак, ванілін або щось інше.

Знаючи цей рецепт найпростішого і найсмачнішого пирога, ви завжди будете готові до несподіваного візиту гостей.

Смачного!

Джерело