06.10.2024

Улюблений торт «Сметанник» на швидку руку: без випічки

Від fcvomond

Такий тортик може приготувати не тільки досвідчена господиня, а й маленькі помічники!

Моя дочка із задоволенням готує цю смакоту для мене! Дивіться, як легко і просто за цим рецептом приготувати торт «Сметанник». Тортик буде зібраний за лічені хвилини, але ось спробувати його ви зможете не раніше, ніж через кілька годин. Але чим довше він буде просочуватися, тим м’якше і ніжніше стане. Якщо хочете додати в тортик горіхів (всередину), то не сипте їх на крем, а краще відразу кладіть в сметану. Тому як печиво на горіхах не стане м’яким і вологим, а залишиться сухим. Успіхів!

Склад продуктів

  • один літр густої сметани жирністю від 20%;
  • дві столові ложки згущеного молока;
  • 200 грам цукрової пудри;
  • 3 пачки згущувача для сметани;
  • 1,2 кілограма печива: звичайне і шоколадне.

Покроковий процес приготування

Густу жирну сметану поміщаємо в миску, починаємо збивати міксером на середній швидкості протягом однієї хвилини.

Додаємо в миску зі сметаною цукрову пудру, збиваємо до однорідності.

Потім додаємо в сметану загущувач: його кількість регулюйте за інструкцією. Якщо не знайдете загущувач для сметани, скористайтеся загусником для вершків.

Порада. Якщо взагалі немає можливості придбати загущувач, застеліть друшляк марлею, покладіть сметану і залиште на добу. Вся рідина витече і сметана стане густою.

Збиваємо міксером всю суміш до м’яких вершин. Окремо перебиваємо в блендері світле і темне печиво: у нас будуть коржі різних кольорів.

Можна для цієї мети скористатися звичайними поліетиленовими пакетами: скласти туди печиво і розмолоти його качалкою в крихту. Занадто дрібну робити не треба.

Збираємо торт відразу на тарілці, в якій будемо подавати.

Змащуємо тарілкусметаною, викладаємо один шар світлого печива, лицьовою стороною вниз (розміром три на три). Потім беремо ще світле печиво, змащуємо трохи сметаною і викладаємо другим шаром: лицьовою стороною вгору.

Змащуємо все товстим шаром крему. Потім укладаємо два шари шоколадного печива: за тим же принципом, що і світле. Знову товстий шар крему.

Останнім шаром викладаємо два ряди світлого печива і змащуємо торт з усіх боків кремом. Краї тарілки акуратно протираємо серветкою від крему.

Проводимо ножем дві діагоналі: від кута до кута. Посипаємо все крихтою від печива: два сектора білою крихтою, два сектори – шоколадною.

Боки торта також посипаємо крихтою різного кольору. Потім торт прибираємо в холодильник на 4-5 годин, а краще на ніч.

Улюблений торт «Сметанник» на швидку руку: без випічки

Джерело