05.11.2021

Чому я завжди тримаю в морозилці сир. Бабуся поділилася рецептом «Колобків»

Від fcvomond

У мене завжди є в морозильній камері сільський свіжий сир, в магазині ніколи не купую. Свіжий сир у мене в хаті не їдять, а от випічку з великим задоволенням. Сьогодні поділюся з вами рецептом міні-пончиків, який я дізналася від своєї бабусі, а вона в свою чергу від своєї свекрухи.

Використовую, як вже озвучила, сільський сир, розморожувати його в холодильнику. Сир не повинен бути дуже рідким або сухим, я розминаю його виделкою і приступаю до приготування тіста.

У мене на цей раз було 500 грам сиру, до нього я додаю 2 яйця, не повну чайну ложку соди, дрібку солі, 3 столові ложки цукру. Все перемішую і починаю порціями додавати борошно. У мене пішло 9 столових ложок борошна з не великою гіркою. Тісто не потрібно сильно забивати борошном, воно повинно липнути до рук.

Для того що б сформувати «колобочки» я змащую руки олією і відщипую трохи тіста, скачую в кульку.

Тепер всі кульки потрібно обваляти в манці, я довіряю цю справу своєму головному помічникові по кухні – доньці. У неї добре виходить, а я поки встигаю прибрати брудний посуд зі столу.

Коли всі «колобочки» готові можна приступати до їх смаження.

Для обсмажування я використовую олію, розігріваю його на середньому вогні. Обсмажую в ньому все пончики до золотистого кольору.

Обжарка декількох штук займає приблизно 5-6 хвилин.

Інгредієнти:

Сир 500 грам

Яйця 2 шт

Сода 1 чайна ложка (не повна)

Цукор 3 столові ложки

сіль щіпка

Борошно 9-12 столових ложок

Манка 2-3 столові ложки

Джерело