05.11.2021

М’ясо тепер готується за одну хвилину. Всю роботу зробили 2 ложки оцту

Від fcvomond

При смаженні на сковороді навіть вирізка може стати надмірно сухою і втратити сік. Але позбавляти себе задоволення насолодитися соковитою м’ясною вечерею не варто. На допомогу приходить столовий оцет: всього 2 ложки досить на сковороду яловичини, щоб м’ясо розм’якшилося і наповнилося соком в процесі приготування.

На смак же оцет ніяк не впливає, його в їжі ви не відчуєте.

На середню сковороду зазвичай йде приблизно 800 грамів яловичини. Ми її зробимо у вигляді рагу, але не будемо переборщувати з картоплею: ​​все-таки основа у нас м’ясна.

Додамо до яловичини 300 грамів картоплі, 2 середні цибулини, 2 помідори, один болгарський перець і спеції. Завершуємо інгредієнти 2 столовими ложками 9 процентного оцту.

Розігріваємо сковороду, додаємо олію і кладемо на неї нарізане середніми шматками м’ясо. Відразу ж вливаємо оцет, перемішуємо і закриваємо кришкою. Нам треба тушити приблизно 10 хвилин, поки він не випарується.

Основа покладена, тепер можна готувати далі. Відкриваємо кришку і починаємо формувати рагу: насамперед йде нарізана півкільцями цибуля. Вливаємо до нього півсклянки води і тушкуємо 25 хвилин. Чекаємо випаровування води.

Наступним етапом кладемо подрібнені помідори, картопля і болгарський перець. Картопля ми заздалегідь проварили, він напівготовий.

Додаємо воду і тушкуємо ще 8-10 хвилин. Тепер вже до готовності.

Готове рагу виходить на рідкість соковитим і ніжним. Навіть якщо яловичина була відносно жорсткою, вона стає м’якою, як якщо б її довго маринували. Смачного!

Джерело