15.11.2021

Професійний кухар вказав на грубу помилку, яку майже всі допускають при варінні картоплі. І підказав, що в неї можна додати, щоб зробити набагато смачніше

Від fcvomond

З ранніх років мене вчили варити картоплю таким способом, який я вважала стандартним. Я робила це так: очищала бульби від шкірки, після чого заливала холодною водою, а потім ставила на плиту і варила.

Мій колега, професійний кухар варить картоплю зовсім інакше. Процес приготування починається з кип’ятіння води: він наливає її в каструлю, яку ставить на плиту. Тільки в той момент, коли вміст каструлі закипить, він відправляє туди вимиті і очищені бульби, які варить до повної готовності (близько 15-20 хвилин) на середньому вогні.

У такому способі варіння є великий плюс: майже всі корисні компоненти зберігаються в бульбах, в той час як при стандартній схемі варіння вони майже повністю випаровуються. До речі, за рекомендацією цього кухаря, стару картоплю і зовсім потрібно варити в мундирі, тільки так корисні речовини можна зберегти всередині бульб.

Смакові особливості картоплі також можна сильно змінити. Кухар додає до картоплі трохи молока (близько 1/4 склянки на літр води) і ріпчасту цибулю. Додавати сіль в картоплю він радить в той момент, коли бульби вже знаходяться в киплячій воді, а не на самому початку.

Що стосується лаврового листа, то додавати його в варену картоплю можна і навіть потрібно. Робити це слід за 10 хвилин до закінчення приготування, а як тільки бульби зваряться, приправу обов’язково потрібно дістати (залишати її ні в якому разі не можна).

Картопля, приготована за такою технологією, виходить надзвичайно смачною і ніжною.

Джерело