07.12.2021

Салат Гілка бузку

Від fcvomond

Викладається салат у вигляді кільця, зверху формуються невеликі гілки бузку, що виглядає дуже оригінально та цікаво. Салат складається з рибних консервів, варених та свіжих овочів, сиру та яєць. Частина інгредієнтів подрібнюється на тертці, частина ріжеться кубиками, викладаються шарами, просочуються майонезом. Любителям красивих святкових салатів ця страва точно сподобається як своїм зовнішнім виглядом, так і відмінним смаком.

Складові

  • Сардина в олії 240 г
  • Яйце куряче 5 шт
  • Картопля 2-3 шт
  • Огірок 2 шт
  • Цибуля ріпчаста 1-2 шт
  • Твердий сир 200 г
  • Майонез – за смаком
  • Петрушка – за смаком
  • Буряк 1 шт

Час приготування: 55 хв

Об’єм: 4 порції

Як приготувати салат Гілка бузку

1. Головку цибулю очистіть, наріжте дрібним кубиком, залийте гарячою водою, 1 ст. л. оцту, додайте щіпку солі та цукру, перемішайте. Маринуйте цибулю 10-15 хвилин.

Рецепт салату Гілка бузку

2. Для формування салату на плоску тарілку встановіть кругле кільце для формування. В середину кільця поставте кільце меншого розміру чи будь-яку круглу ємність. Картоплю, моркву та буряк відваріть у шкірці до готовності, овочі остудіть і очистіть. Картоплю натріть на великій тертці, викладіть стружку нижнім шаром салату. Картоплю посоліть, змастіть майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

3. Рибні консерви розімніть виделкою на дрібні шматочки, попередньо зливши половину олії. Консерви викладіть зверху на картоплю, не змащуючи їх майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

4. З цибулі злийте весь маринад, присипте рибні консерви по колу. Цибулю злегка змастіть майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

5. Яйця зваріть круто, очистіть. Три яйця залиште для прикраси салату, решту два натріть на великій тертці, викладіть на цибулю, вкрийте майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

6. Варену моркву натріть на великій тертці, сформуйте зі стружки наступний шар, змастіть майонезом, присипте сіллю.

Рецепт салату Гілка бузку

7. Свіжі огірки промийте, наріжте кубиками, викладіть зверху на моркву, вкрийте майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

8. Далі викладіть твердий сир, попередньо подрібнивши його на тертці. Сир також змастіть майонезом.

Рецепт салату Гілка бузку

9. Акуратно відокремте жовтки від білків. Жовтками подрібніть, присипте верхній шар салату, не змащуючи майонезом. Білки натріть на дрібній тертці, розділіть на рівні частини. Варений буряк подрібніть, вичавіть з нього буряковий сік. В одну частину білків додайте 3 ч. л. бурякового соку, перемішайте, фарбуючи білки у фіолетовий колір.

Тепер можна братися до прикраси салату. Викладіть по колу свіжі гілочки кропу. Потім чайною ложкою викладіть білий та фіолетовий білок, формуючи гілочки бузку.

Рецепт салату Гілка бузку

Салату дайте кілька годин на просочення в холодильнику, потім приберіть форми, салат подайте до столу.

Джерело