07.12.2021

Салат Коханка

Від fcvomond

 Коханка – це яскравий легкий салат із досить цікавим смаком. Салат складається з чотирьох основних компонентів, які окремо просочуються майонезом, потім викладаються шарами один на одного. Родзинка салату – це родзинки та волоські горіхи, родзинки надають солодості, горіхи – легкої терпкості. Салат виходить дуже соковитим, подається до столу відразу після приготування, не потребує просочення.

Складові

  • Буряк 2 шт
  • Морква 1 шт
  • Твердий сир 70 г
  • Яйце куряче 4 шт
  • Родзинки – за смаком
  • Часник 3 зубчики
  • Майонез 4-5 ст.
  • грецький горіх – за смаком

Час приготування: 60 хв

Об’єм: 6 порцій

Як приготувати салат Коханка

1. Сиру моркву очистіть, натріть на дрібній тертці. Родзинки промийте, заздалегідь замочіть у окропі на 10 хвилин, потім перекиньте до сирої моркви. Твердий сир також натріть на дрібній тертці, додайте часник, пропущений крізь прес. У моркву та сир додайте по 1 ст.л. майонезу, перемішайте.

Рецепт салату Коханка

2. Буряк попередньо відваріть у шкірці до готовності, остудіть, очистіть, натріть на крупній тертці. Яйця зваріть круто, білок та жовток натріть на великій тертці. До буряка та яйця також додайте по одній столовій ложці майонезу, перемішайте.

Рецепт салату Коханка

3. Підготуйте кільце для формування, встановивши його на плоску тарілку. Також шари салату за бажання можна збирати у глибокій салатниці. Терту моркву із родзинками розділіть на дві рівні частини, одну частину викладіть на дно тарілки нижнім шаром.

Рецепт салату Коханка

4. Зверху на моркву викладіть половину сирного шару, розрівнюючи ложкою.

Рецепт салату Коханка

5. Буряк також розділіть на дві частини, половину викладіть наступним шаром, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.

Рецепт салату Коханка

6. На буряки викладіть усі підготовлені яйця, розрівняйте їх.

Рецепт салату Коханка

7. Далі повторіть усі шари у такому ж порядку. Буряковий шар має бути завершальним. Волоські горіхи наріжте шматочками середнього розміру, присипте ними верхівку. Салат готовий до подачі до столу.

Рецепт салату Коханка

Смачного!

Джерело