10.02.2022

Ягідна наливка «Чотири на чотири»: не забудь перевернути банку!

Від fcvomond

Солодка і смачна ягідна наливка, що увібрала в себе весь сік, набраний за літо, стає вже не просто алкоголем, а смачним, вишуканим напоєм домашнього приготування.

Рецепт наливки у кожного свій, але цей воістину геніальний у своїй простоті:

  • 4 склянки цукру,
  • 4 склянки води,
  • 4 склянки ягід,
  • 4 склянки горілки.

Забути його складно навіть при бажанні!

Незважаючи на простоту приготування, напій в будь-якій компанії приймають “на ура”. Він радує око, тішить смакові рецептори, а найголовніше – скільки не випий, на ранок свіжий, як огірочок.

ПРИГОТУВАННЯ:

1. Залий цукор теплою кип’яченою водою, щоб він не осів на дно, а розійшовся рівномірно.

2. Додай до води миті і обсушені ягоди цілими, нерозім’ятими.

3. Тепер додай горілку і запасись терпінням.

4. Перелий рідину в скляну банку (має якраз вистачити трилітрової), накрий капроновою кришкою і заховай в темне місце. Моя бабуся їх завжди перевертала, але, думаю, необхідності в цьому немає: на відміну від вина, тут не йде процес бродіння.

5. Силу волі доведеться тренувати 10 днів, не менше. А краще 2 тижні. За старих часів вважалося, що наливка повинна настоюватися так довго, поки напій не стане чіплятися до скла і залишати яскравий слід.

6. За цей час фрукти поділяться і кольором, і ароматом, і соками, і осядуть на дно. Обережно, щоб не потривожити осад, злий прозору, як джерельна вода, наливку в інший посуд.

7. Розлий її в скляну тару. Пузаті пляшки з масивними притертими кришками будуть, як ніколи, до речі.

Смачні будь-які ягоди, але бажано, щоб вони були м’якими і соковитими. Врешті-решт міцність у такої наливки буде в межах 18-22 градусів, залежно від ягоди. Горобинова наливка вийде м’якша, вишнева, якщо вишня з кісточкою, – міцніша. Можна замість горілки використовувати спирт або добре очищений домашній самогон. Пропорції повинні залишитися тими ж, але градус помітно зросте.

Джерело