26.09.2022

Торт “Фантазія” — швидкий і простий десерт до чаю

Від fcvomond

ІНГРЕДІЄНТИ

ТІСТО

Борошно пшеничне 240 г
Яйце куряче 2 шт.
Кефір 280 г
Сода харчова 1 ч. л.
Олія соняшникова 30 мл
Какао-порошок 30 г
Цукор 200 г

КРЕМ

Молоко 500 мл
Цукор 180 г
Ванільний цукор 10 г
Яйце куряче 2 шт.
Борошно пшеничне 50 г
Масло вершкове 150 г

Порадувати близьких у вихідний день можна дивовижною випічкою. І подати до чаю смачний і простий торт “Фантазія”. Для його приготування використовуються досить звичайні продукти. А от смак ласощів просто дивовижний. До речі, такий тортик можна і на святковий стіл поставити. Гості будуть від нього в захваті!

ПРИГОТУВАННЯ:

У миску вливаємо кефір, кладемо соду, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб почалася реакція.

Додаємо в кефір курячі яйця, рослину олію і цукор. Все знову перемішуємо вінчиком.

У рідку масу просіваємо пшеничне борошно і какао-порошок. Все акуратно перемішуємо.

Беремо форму для випічки, застеляємо пергаментним папером і виливаємо підготовлене тісто. Заготівлю ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів. І випікаємо протягом 35-40 хвилин. Готовий бісквіт повністю охолоджуємо.

У каструлю насипаємо цукор, ванільний цукор і борошно, перемішуємо. У суміш додаємо курячі яйця і ще раз перемішуємо. Потім вливаємо половину молока і ще раз перемішуємо.

Каструлю ставимо на плиту і доводимо до гарячого стану. Потім вливаємо решту молока і постійно помішуючи варимо крем до загустіння. Потім знімаємо каструлю з плити, додаємо вершкове масло і перемішуємо.

Готовий крем перекладаємо в миску, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо до повного охолодження.

У бісквіта зрізаємо верхівку. А сам корж розрізаємо на 2 частини і збираємо торт. На блюдо кладемо перший корж і викладаємо на нього 2/3 частини крему. Накриваємо другим коржем і викладаємо крем, що залишився. Змащуємо ним верх і боки тортика. А потім кришимо верхівку, що залишилася до стану крихти і прикрашаємо нею боки і верхню частину. За бажанням зверху тортик можна прикрасити горіхами. Готовий торт можна відразу ж подавати до столу.

Джерело