07.05.2023

Рецепт закусочних часникових паличок: точні пропорції для хрусткої скоринки та пухкого м’якуша. До супу, салату і будь-якої тушкованої страви!

Від fcvomond

Якщо ви думаєте, що гарнір – це тільки про крупи та салати, поспішаємо вас порадувати! 

Все, що збільшує поживну цінність страви, урізноманітнює і прикрашає її, можна вважати гарніром. Традиційні італійські палички, грісіні, блискуче виконують всі три функції одночасно.

Здавалося б, звичайні хлібні палички, а відірватися неможливо. Ароматні, м’які зовні та хрусткі всередині, в часниково-вершковій глазурі. Готувати їх зручно великими партіями, щоб вистачало на кілька днів, і повірте: з ними ви забудете про білий покупний хліб. Ділимося з вами улюбленим рецептом грісіні з часниковим порошком, який за бажанням можна замінити на свіжі зубчики.

рецепт гриссини

Інгредієнти:

  • Пшеничне борошно 500 г
  • Вода 280 мл
  • Сухі дріжджі 1,5 ч. л
  • Цукор 2 ст. л
  • Сіль 2 ч. л
  • Часниковий порошок 0,5 ч. л
  • Вершкове масло 6 ст. л
  • Італійські трави 0,5 ч. л

Приготування:

1. Змішайте теплу воду, дріжджі, цукор, 3 ст. л розм’якшеного вершкового масла і півтори чайної ложки солі в глибокому посуді. Замісіть еластичне тісто, потроху додаючи борошно, і вимішуйте його близько 7 хвилин.

2. Тісто покладіть у змащену олією миску і накрийте рушником. Дайте йому настоятися протягом години-двох.

гриссини

3. Коли воно підніметься, розділіть його на невеликі кульки. Цієї кількості інгредієнтів вистачить на 12 хлібних паличок. Надайте шматочках тіста довгасту форму, викладіть на змащене деко і накрийте плівкою, щоб тісто піднялося ще трохи (знадобиться близько 40 хвилин).

4. Потім поставте палички випікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 12 хвилин до золотистого кольору.

випічка з часником

5. Тим часом приготуйте вершкову помазку: розтоплене вершкове масло (3 ст. л) змішайте з італійськими травами, часниковим порошком і половиною чайної ложки солі.

6. Змастіть гарячі палички пряним часниковим маслом і подавайте до столу!

хлібні палички

Часникові палички можна використовувати повсюдно: в якості супер ситної закуски з соусом, замість сухариків в салаті та просто як хліб. Не менш популярний рецепт грісіні з сиром, коли палички присипають ароматним пармезаном і скручують в спіраль, щоб він краще тримався (так вони виглядають навіть ефектніше). Сподіваємося, вам сподобався наш простий рецепт хлібних паличок з часником, і ви обов’язково спробуєте всі можливі поєднання.

Сподобався рецепт? Обов’язково поділися з друзями!

Джерело