07.05.2023

Чому господині в Німеччині змішують мак з домашнім сиром? В основі розсипчасте пісочне тісто

Від fcvomond

Привезла з поїздки в Дрезден рецепт німецького макового пирога з сиром. 

Начинка в ньому просто фантастична! Пиріг виходить досить високий, апетитний і великий, що дуже зручно для великої родини. В основі розсипчасте пісочне тісто, а в середині – ніжна макова начинка з сиром.

Найскладніше в цьому рецепті – залишити остуджувати пиріг у формі! Для макового сирника за класичним німецьким рецептом знадобляться цілком собі прості та доступні складові.

маковий пиріг

Пиріг з сиром і маком

Сьогодні редакція «Отож» Розповість, як приготувати німецький маковий пиріг з сиром. Здивує не тільки смаком, але і своїм зовнішнім виглядом!

німецький маковий пиріг

Інгредієнти для тіста:

  •  190 г борошна
  •  90 г вершкового масла
  •  80 г цукру
  •  дрібка солі

Інгредієнти для начинки:

  •  450 мл молока
  •  60 г вершкового масла
  •  90 г цукру
  •  100 г маку
  •  1 яйце
  •  90 г манної крупи
  •  150 г домашнього сиру
  •  дрібка солі
тісто для пирога

Приготування:

1. У невеликій каструлі або мисці з’єднай холодне молоко, мак, цукор і вершкове масло. Перемішай віночком, а потім постав масу на середній вогонь. При постійному помішуванні доведи до кипіння.

сирний пиріг

2. У гарячу масу при постійному помішуванні всипай манну крупу невеликими порціями або тонкою цівкою. Потім зніми з вогню і відстав каструлю в сторону хвилин на 20, щоб манка трохи набрякла.

сирно-маковий пиріг

3. В окремій місткості з’єднай сир, яйце, дрібку солі. Збий все за допомогою блендера до однорідності.

смачний маковий пиріг

4. Всип до сирної маси макову. За допомогою блендера збий все до однорідності.

маковий пиріг з сиром

5. Для приготування пісочної основи з’єднай борошно, вершкове масло, цукор і щіпку солі. Всі продукти порубай ножем або подрібніть руками в дрібну крихту. Я використовую подрібнювач, підійде також комбайн з ножами, використовуй для нього імпульсний режим.

сирний пиріг

6. Візьми роз’ємну форму для випічки (у мене діаметром 18 сантиметрів), застели її папером. На дно висип половину, можна трохи більше пісочної основи, розподіли рівномірним шаром і злегка утрамбуй, зверху викладай сирно-макову начинку. Присипаючи начинку пісочною крихтою, що залишилася, рівномірно розподіли по всій поверхні форми.

сирний пиріг в духовці

7. Випікати пиріг в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 45-50 хвилин. Верх пирога повинен добре підрум’янитися.

ароматний пиріг

8. Зверни увагу, пиріг можна діставати з форми до повного охолодження, інакше він не буде тримати форму. Дай йому повністю охолонути, після чого прибери його на годину в холодильник. Потім пройдися уздовж стінок форми гострим тонким ножем і зніми форму.

хрусткий пиріг

9. Ось і все, сирно-маковий пиріг готовий. Смачного!

хрусткий маковий пиріг

Цей чудовий десерт – відмінне доповнення до чашки ароматного чаю або кави. Дуже мені подобається в цьому пирозі поєднання ніжних і хрустких текстур. Обов’язково спробуй його приготувати, ти точно не пошкодуєш!

Обов’язково поділися з друзями!

Джерело