28.05.2023

Дуже смачний торт “Мрія”. Готувати легко та швидко

Від fcvomond

Ніжний торт з дуже приємним смаком та нескладний у приготуванні. Приємно пригощати гостей та рідних людей тим, що приготовлено своїми руками.

Цей торт безперечно сподобається всім, хто його спробує і я із задоволенням ділюся з вами рецептом.

Нам знадобиться:
Борошно – 1 склянка, об’ємом 250 мл.;
Яйця – 2 шт.;
Вершкове масло – 100 гр.;
Згущене молоко – 1 банка;
Розпушувач для тіста – 1 упаковка;
Какао-порошок – 1.5-2 столові ложки.

Для крему:

Сметана – 300 гр.;
Цукор – 1 склянка, об’ємом 200 мл.
Набір товарів, як бачите дуже простий. Тепер переходжу до приготування.

Покроковий рецепт приготування:
Спочатку робимо основу.

Згущене молоко і яйця повинні бути кімнатної температури, для цього треба заздалегідь дістати їх з холодильника.

Вершкове масло розтоплюємо швиденько в мікрохвильовій печі. Наливаємо у глибоку миску. Вбиваємо яйця, виливаємо банку згущеного молока. Змішуємо до однорідності.

Просіюючи, всипаємо борошно з какао та розпушувачем. До речі, його можна замінювати содою, 0.5 ч.л. гашеною оцтом або соком лимона. Замішуємо тісто, яке виходить негустим та перемішується лопаткою.

Розділивши на три рівні частини, випікаємо їх окремо у формі діаметром 20-22 см. Випікати при температурі 170-180 градусів до готовності приблизно хвилин по 10-15 (залежить від вашої духовки). Темні коржі будуть невисокими, але дуже м’якими та ніжними.

Крем робиться буквально за 3-5 хвилин, поки випікається останній корж. Добре збиваємо міксером на максимальній швидкості сметану із цукром.

Збираємо торт. Як тільки коржі готові, не чекаємо щоб вони остигли, промазуємо кремом. Змащувати краще так – спочатку нанести зовсім трохи крему на кожен корж, він відразу вбереться, поки вони теплі. Потім викладаємо ще, рівномірно розподіляємо, укладаємо акуратно на шар крему наступний корж і викладаємо основний шар. Таким чином збираємо всі три коржі.

Обмазуємо кремом, що залишився, і прибираємо в холодильник. Для прикраси можна посипати тертим шоколадом, горішками або полити шоколадною глазур’ю. В останньому випадку також треба буде поставити торт в холодильник, щоб глазур застигла.

Легкий білий крем, своїм смаком добре поєднується з ніжними шоколадними коржами. Коли торт просочиться, пригощатися ним – це так смачно!)

Пробуйте, а я бажаю вам приємного апетиту!

Джерело