25.08.2023

Пиріг з сливами, пишний і ніжний без дріжджів: рецепт підходить для різних начинок

Від fcvomond

Цей пиріг зі сливами виходить пишним і повітряним без застосування дріжджів. Я обов’язково печу його кожен сезон по кілька разів. Смак у сливового пирога в міру солодкий, з приємною кислинкою. Але найголовніше, що коли закінчуються сливи, цей простий рецепт можна використовувати і для інших начинок. Можна спекти його з яблуками, грушами, персиками або нектаринами.

Інгредієнти для форми 24 см:
Сливи – 8 -10 шт.
Борошно – 180 гр
Вершкове масло – 120 гр
Яйця – 2 шт.
Цукор – 150 гр
Ванільний цукор – 8 гр (1 пакетик)
Розпушувач – 1 ч л. з гіркою
Цукор для обсипання – 1 ст.л. з невеликою гіркою
Кориця для обсипання – 1 ч.л. неповна

Як приготувати:
Для приготування потрібно досить багато масла, але саме від нього пиріг буде дуже ніжним. І так, вершкове масло перемішати зі звичайним і ванільним цукром. Масло має бути обов’язково кімнатної температури.

І збити до розчинення цукрових крупинок. Можна скористатися для цього звичайним вінчиком. Збивання вінчиком займає близько 3-х хвилин. А можна прискорити і полегшити процес, скориставшись міксером. Тоді на збивання піде рівно 1 хвилина, не більше.

Після цього вбити в масу яйця. Яйця теж обов’язково повинні бути кімнатної температури.

І знову вбити вінчиком 3 хвилини або міксером 1 хвилину.

Змішати борошно з розпушувачем.

І просіяти в миску зі вбитими інгредієнтами.

Знову збити вінчиком 3 хвилини або міксером 1. На цьому приготування тіста для пирога закінчено. Тісто виходить дуже в’язке і липке. Так і повинно бути.

Коли тісто зроблено потрібно підготувати форму для випічки. Форму ретельно змастити вершковим маслом. І відразу перекласти в неї тісто.

Поверхню тіста розрівняти лопаточкою.

Потім підготувати начинку. Для цього сливового пирога найкраще підходять міцні кислі сливи. Їх потрібно розрізати навпіл і видалити з м’якоті кісточки.

Сливи укласти на тісто обов’язково зрізом вгору. Навпаки робити не варто. Під час випікання сливи зазвичай дають багато соку і пиріг може вийти мокрим.

Залишилося присипати пиріг. Для цього потрібно змішати звичайний цукор, ванільний цукор і за бажанням корицю. З корицею пиріг виходить особливо ароматним і рум’яним.

Ось так виглядає повністю зібраний пиріг. Присипати цукром потрібно і сливи, і саме тісто.

Далі поставити пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 40 хвилин до рум’яності. Готовність можна перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою.

Витягується з форми він елементарно. А подавати його до столу найкраще теплим, поки він не охолов.

Але і в холодному вигляді він теж дуже хороший. У холодильнику зберігати його можна кілька днів і від цього він не стане черствим і менш смачним.

Смачного!

Джерело