25.02.2024

Як я готую торт з вівсяних пластівців та яблука

Від fcvomond

Оскільки вівсяна каша завжди є в моєму раціоні, пара запасних упаковок пластівців завжди знайдеться на верхній полиці кухонної шафки. І приблизно раз на тиждень я пускаю їх не за призначенням. Наприклад, готую чудове дієтичне печиво або торт. Про останній сьогодні й зайде мова. Джерело

Ділюся рецептом приготування:
Почнемо приготування з коржею. Великі вівсяні пластівці пересипте в миску і залийте молоком кімнатної температури. Залишіть їх розмокати на 20 хвилин. У цей час збийте сир блендером з йогуртом без добавок.

Яблука вимийте і очистіть від шкірки та серцевини. М’якуш наріжте невеликими шматочками. Коли пластівці повністю розм’якнуть, додайте до них миску яблук. Також збийте інгредієнти блендером до однорідності.

Потім введіть до цієї маси яйця, цукор, розпушувач і корицю. Перемішайте до однорідної консистенції та залиште ще на 10 хвилин постояти.

Тим часом промийте родзинки та залийте їх окропом. Горіхи порубайте на дрібні шматочки та підсушіть на сухій сковороді.

Випікаємо коржі. На добре розігріваю сковороду капніть трохи олії і вилийте половником вівсяне тісто. Розрівняйте його лопаткою і смажте по 3 хвилини на кожну сторону. З цієї кількості тіста у мене вийшло 5 коржів.

Формуємо торт. На тарілку поставте корж, змастіть сирною масою, посипте родзинками. На нього викладіть другий корж. Повторюйте процедуру, доки у вас не закінчаться коржі.

Тепер справа залишається за малим. Верхній корж та краї торта рекомендую змастити залишками сирної маси та посипати горішками. Готовий десерт приберіть у холодильник на 2 години для просочення. А потім нарізай його на шматочки, подавайте страву до столу.

Інгредієнти:
Вівсяні пластівці – 1,5 склянки
Сир – 200 г
Йогурт – 2 ст. л.
Молоко – 0,5 склянки
Яблуко – 3 шт.
Яйце – 1 шт.
Цукор – 1 ч. л.
Розпушувач – 10 г
Кориця – 0,5 ч. л.
Родзинки – 50 г
Волоські горіхи – 80 г