15.11.2021

Випросила у свекрухи секрет пишних оладок. Розповідаю, що потрібно додати

Від fcvomond

Оладки – улюблене блюдо кількох поколінь. Його готували ще наші бабусі, оладки були обожнюваним ласощами нашого дитинства. Тільки ось у мене вони ніколи не виходили пухкими. Я вивідала секрет пишних оладок у свекрухи.

Секрет пишних оладок

Вся принадність оладок в тому, що вони пишні, м’які і апетитні. В Інтернеті є багато рецептів цього блюда. Але якщо не знати тонкощів приготування, оладки вийдуть плоскими. Звичайно, якщо додати в тісто дріжджі, млинчики піднімуться.

Тісто

Тісто – це основа будь-якої випічки, навіть найпростішої. Щоб приготувати оладки, господиня повинна замісити досить густе тісто. За консистенцією воно як сметана. Перевірити це легко: візьміть трохи тіста на ложку і опустіть її вниз.

Якщо тісто з важкістю злазить з ложки, значить консистенція правильна. А якщо воно розтікається по сковороді, в результаті вийдуть плоскі млинці. Але якщо додати занадто багато борошна, оладки просто не виростуть. Золоту середину знайти складно, але це вміння приходить з досвідом.

Борошно

Якщо ти лінуєшся просівати борошно або вважаєш, що це ні до чого, доведеться тебе розчарувати. Без цього процесу не видно пухких оладок. При просіюванні борошна ми насичуємо його киснем. І в результаті тісто буде повітряним і ніжним. Борошно для оладок краще використовувати пшеничне, так як оладки на гречаного або вівсяного борошна не стануть такими пухкими.

Цукор
А тепер порада для завзятих ласунів. Не додавай занадто багато цукру в тісто. Щоб надолужити упущену глюкозу, краще млинці медом або сиропом.

Кефір

Додавати в тісто кефір з холодильника – фатальна помилка. Так ми ніколи не доб’ємося бажаного об’єму оладок, тому що кефір не вступить в потрібну реакцію з содою. Тому цей молочний продукт повинен бути кімнатної температури. Перед приготуванням дістань його з холодильника заздалегідь.

Начинки

Яке розмаїття начинок можна додати в блюдо! Для солодких оладок – цукати, тертий банан, яблуко, ягоди, для солоних – зелень або фарш. Начинка дає неповторний смак і насичений аромат. Але тут є нюанс: нарізай начинку дуже тонко і не додавай занадто багато, інакше оладки не піднімуться.

Час

Коли замісила тісто, не поспішай відразу ж гріти сковороду і смажити оладки. Тісту потрібен час, щоб настоятися. Достатньо буде всього 15-20 хвилин. І не забудь забрати з миски з тістом ложку або інші кухонне приладдя. А після того, як тісто настоялося, не перемішуй його повторно. Начебто дрібниця, але на пишність теж впливає.

Сковорідка

Для смаження оладок краще вибирати сковороду з товстими стінками і дном. Такий посуд рівномірно прогрівається. Я для цього використовую чавунну сковорідку, яка дісталася мені ще від мами. Спочатку розігрій сковороду, а вже потім приступай до останнього етапу приготування оладок – смаження.

Джерело