15.11.2021

Чому шкільні котлети смачні? Секрет в кількості м’яса: ділюся рецептом

Від fcvomond

Згадайте шкільні роки. Що спливає у вас в пам’яті? Довгі уроки? Суворі вчителі? Сусіди по парті? А може, шкільна їдальня? І зокрема, шкільні котлети … Чомусь вони здавалися неймовірно смачними. Не такими, як домашні. У чому їх секрет? Виявляється, все дуже просто!

Особисто мене спогади про ці котлети ніколи не покидали. Навіть більше того, переслідували. І переслідують досі. Я обідала в шкільній їдальні. А на обід нам давали макарони, картопляне пюре, гречану кашу або що-небудь ще, але, як правило, з котлетою!

Гарніри не цікавили не тільки мене. Всі з великим задоволенням приймалися саме за ці котлети. Хоча вдома стояли свої, домашні, приготовлені мамою або бабусею. Але вони, на мою думку, були не такими смачними. Мама з бабусею ображалися. Як же так?

До речі, мама кожен раз намагалася пояснити мені те, що в шкільних котлетах практично відсутнє м’ясо. Його замінює чорний хліб. Крім того, там багато жиру. А ось в домашніх котлетах використовується все свіже й натуральне. І хліба зовсім небагато.

Я, звичайно, слухала маму, але від цього любов до шкільних котлет не пропадала. Точно так само думали й всі мої однокласники. І молодший брат.

Але в чому ж справа? Невже все залежить саме від кількості використовуваного м’яса? Не дивуйтеся, але це саме так!

Рецепт приготування

А зробити шкільні котлети зовсім не складно. Для їх приготування вам знадобляться 600 грам будь-якого м’ясного фаршу, 350-400 грам чорного хліба, розмоченого у воді, 4 цибулини, головка часнику, сіль і перець за смаком, рослинна олія і панірувальні сухарі.

Загалом, як бачите, хліба дійсно використовується чимало. І саме в його кількості полягає весь секрет шкільних котлет! А готуються вони дуже просто. Після того як ви замочите у воді чорний хліб, розімніть його руками, додайте фарш, дрібно нарізану цибулю, часник і спеції. Добре все перемішайте, запаніруйте в сухарях і обсмажте на олії.

Джерело