19.01.2022

Салат «СНІЖНА ГІРКА» – ніжний та легкий

Від fcvomond

Снігові дні вже позаду, але про них може нагадати смачний та ситний салат «Снігова гірка». Всі компоненти в цій страві мають білий колір, а салат для подачі викладається у вигляді невеликої гірки.

Кислуватий сир Фета доповнює нейтральний смак відвареного курячого філе та яєць. Приготування дуже швидке і просте, і кожен з вас може впоратися з ним.

Інгредієнти:

куряче філе – 200 г

білок – 2 шт.

сир Фета – 100 г

часник – 1 -2 зубч.

майонез – 3 – 4 ст.л.

сіль за смаком

Приготування:

Куряче філе заздалегідь зварити в підсоленій воді до готовності. Час варіння приблизно 20 хвилин після кипіння. Остудити м’ясо в бульйоні, щоб воно було соковитим та м’яким, а потім нарізати його на кубики середнього розміру.

Яйця зварити круто, охолодити та очистити. Акуратно відокремити білок від жовтка. Жовток не знадобиться у цьому салаті. Білки натерти на великій тертці.

Сир Фета дістати із розсолу, нарізати середніми кубиками. Усі підготовлені інгредієнти викласти в салатник, додати майонез та часник, пропущений через прес.

Салат по необхідності посолити, враховуючи солоність сиру та відвареної курки. Суміш ретельно перемішати, з’єднуючи всі компоненти між собою та просочуючи їх майонезом.

Салат можна охолодити протягом 15 хвилин у холодильнику. Оскільки в ньому немає дуже соковитих продуктів, він не стече. Після цього викласти його на плоску тарілку у вигляді невеликої гірки, прикрасити зеленню, подати на стіл.

Смачного!

Джерело