21.06.2023

Булочки до чаю, м’які як пух. Дивно простий рецепт

Від fcvomond

Дуже смачні і дійсно повітряні немов пух булочки, ми хочемо порекомендувати вам сьогодні! На приготування таких булочок йде небагато часу, а результат вас безсумнівно порадує.

Необхідні продукти:

Тісто

  • свіжі дріжджі – 10 гр (сухі 3-4 гр)
  • цукор – 40 гр
  • яйце – 1 шт
  • борошно – + – 400 гр
  • вершкове масло – 50 гр
  • сіль – 0,5 ч.л

Начинка

  • джем – 150 – 200 гр

Як приготувати булочки

Вершкове масло і яйце заздалегідь дістаньте з холодильника щоб вони зігрілися до кімнатної температури. В окрему миску наливаємо тепле молоко (воно має бути саме теплим, а не гарячим щоб дріжджі не зварилися і не загинули) додаємо цукор і дріжджі. Все добре перемішуємо щоб дріжджі розчинилися. Залишаємо цю суміш на 15 хвилин щоб зверху з’явилася піна і шапочка.

Тепер додаємо 0,5 ч.л. солі, 1 яйце. Трохи перемішуємо. Просіваємо борошно і замішуємо тісто.

Тісто замішується дуже легко тому замішувати його можна вручну, але при бажанні ви звичайно ж можете скористатися тістомісом. Тісто має вийти дуже м’яким і еластичним. Коли тісто вже зібралося в один клубочок, можна вимішувати далі руками.

Робочу поверхню присипаємо борошном і починаємо місити тісто. Тепер в тісто поступово додаємо вершкове масло кімнатної температури і продовжуємо замішувати. Тісто має вийти дуже гладким, однорідним, еластичним і м’яким.

Якщо ви не хочете ось так вмішувати масло в тісто, тоді ви можете відразу, разом з яйцем, додати розтоплене вершкове масло. Від вершкового масла тісто починає як би розповзатися, але в цьому нічого страшного немає. Буквально пару хвилин потрібно помішувати і воно збереться в один клубочок.

На вимішування тіста потрібно приблизно 3 хвилини. Тепер уже тісто тримається одним клубочком і нічого не липне. Вимішуємо ще пару хвилин, буквально щоб воно стало більш гладким.

Миску злегка змащуємо олією без запаху і перекладаємо тісто. Прикриваємо зверху плівкою або чистим рушником і залишаємо на расстойку в теплому місці до збільшення мінімум в два-три рази. Зазвичай на це йде 1 година. Тісто добре підійшло. З ним дуже легко працювати.

Ділимо тісто на 9 частин по 80 г кожен шматочок.

Тісто добре обминаємо щоб випустити повітря і структура булочок вийшла дрібнопористою і формуємо кульки.

Готові кульки прикриваємо рушником щоб вони не завітрювалися.

В якості начинки можна використовувати будь-який джем або варення на ваш смак.

Починаємо формувати булочки. Формувати булочки ви можете за своїм бажанням. Наприклад трошки розтягнути кульку тіста, вкласти всередину начинку і також защипати щоб вийшла така кругленька булочка. Звертати ці булочки можна по різному, в залежності від вашої фантазії. Укладаємо наші булочки на деко застелене пергаментом, змащуємо яйцем і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20 хвилин орієнтовно. Перевіряйте готовність дерев’яною паличкою.

Наші булочки готові. Смачного!

Джерело