21.10.2024

Дзеркальна шоколадна глазур для торта: рецепт приготування

Від fcvomond

Такий глазур ви ще точно не пробували. З її допомогою ваша випічка придбає дивовижний вид.

Розповім невелику історію. Минулого тижня я заходила в магазин, щоб купити продукти. На одному з прилавків помітила красивий торт. Він мав вигляд дзеркала – дуже красивий і блискучий. В ту ж хвилину я просто загорілася дізнатися рецепт такого покриття і застосовувати його для своєї випічки.

Як тільки я опинилася у себе вдома, я почала штурмувати простори інтернету в пошуках рецепта цієї глазурі. На одному сайтів я знайшла рецепт приблизно схожої глазурі. На мою радість, в ньому все було розписано по кроках, та ще й з додаванням фотографій. Не думаючи довго, я скачала цей рецепт, а потім і роздрукувала його. Але коли я спробувала приготувати глазур за цим рецептом сама, я трохи його змінила.

Надалі я ще кілька разів готувала таке дзеркальне покриття для тортів, а також змінювала дані в рецепті. Після того як я приготувала глазур по знайденому рецептом кілька разів, вносячи свої зміни, у мене вийшла така глазур, яку я бачила на торті в магазині. Тепер я з великим задоволенням ділюся з вами рецептом цієї глазурі.

Список необхідних продуктів

  • Цукор – 170 грам
  • Мед – 160 грам
  • Молочний шоколад – 170 грам
  • Вода – 100 мл.
  • Желатин – 1,5 столові ложки
  • Згущене молоко – 200 грам

Покроковий процес приготування

В першу чергу приступите до замочуванню желатину. Візьміть невелику миску і налийте в неї воду (40 мл.). Всипте в неї желатинову суміш і перемішайте. Для того, щоб суміш желатину повністю просякла знадобиться не більше 20 хвилин.

В окрему ємність налийте воду, що залишилася, насипте цукор і покладіть мед. Добре перемішайте.

Поставте на плиту і включіть вогонь. Коли отримана суміш закипить, потримайте її на вогні не більше двох хвилин.

Тепер вимкніть вогонь і влийте в цю ємність замочений желатин, а також згущене молоко.

Візьміть плитку шоколаду і подрібніть її на маленькі частини. Покладіть її в ємність з готовою сумішшю. Тепер потрібно все це добре перемішати. Мішайте до тих пір, поки шоколад не розчиниться повністю.

Далі візьміть сито і з його допомогою починайте цідити глазур. Завдяки даній дії з отриманої рідини зникнуть всі повітряні бульбашки.

Помістіть свою випічку у вигляді торта на гратчасту поверхню, а під неї велику миску або каструлю. Під час обливання глазур’ю торта вона буде стікати в цю ємність.

Починайте обливати зроблену раніше випічку глазур’ю, виконуючи кругові рухи від середини і до країв торта.

Дзеркальна шоколадна глазур для торта: рецепт приготування

Приготуйте самостійно вдома таке дзеркальне покриття для своїх тортів і порадуйте свою сім’ю. У вас є можливість зробити цю глазур не тільки шоколадною, але і кольоровою. В цьому випадку десерти, приготовані вами, будуть не тільки смачними, але ще і барвистими.

Бажаю вам приємного апетиту!

Джерело