08.01.2022

Медівник з чорносливом і горіхами. Запевняю вас, нічого смачнішого в житті ви не їли! Приголомшливо смачний, ароматний і просто тане в роті!

Від fcvomond

Медівник з чорносливом і горіхами. Свекруха завжди пече на Різдво! Запевняю вас, нічого смачнішого в житті ви не їли!

Незрівнянний медівник з чорносливом і горіхами, приготований в домашніх умовах – приголомшливо смачний, ароматний і просто тане в роті.

Поєднання вологого і соковитого бісквіта зі сметанним кремом надає випічці божественний смак, м’якість і ніжність. А горішки і чорнослив в прошарку роблять медовий торт гармонійним. Я обожнюю ці чудові медові ласощі!

Спробуйте приготувати – і ви обов’язково залишитеся задоволені результатом.

Необхідні інгредієнти

  • чорнослив – 100 грам;
  • темний шоколад – 40-50 грам;
  • волоські горіхи – одна жменя; родзинки.

Для коржів

  • пшеничне борошно – 2 склянки;
  • кефір – 2 склянки;
  • цукор – 2 склянки;
  • мед – 2 столові ложки;
  • куряче яйце – 2 штуки;
  • сода – одна чайна ложка; оцет.

Для крему

  • сметана – 800 грам;
  • цукрова пудра – 100-150 грам.

Неймовірний медівник з чорносливом і горіхами: покроковий рецепт

Спочатку займемося приготуванням коржів для неймовірного медівника.

У глибокий посуд розбиваємо два курячих яйця, додаємо половину цукру і добре розтираємо цукор з яйцями (я це роблю за допомогою віночка).

У ємність до яєчної суміші вливаємо дві склянки кефіру (будь-якої жирності), додаємо цукор, що залишився і все ретельно перемішуємо, до отримання однорідної маси.

Борошно для медівника попередньо просіюємо. У яєчно-кефірну масу додаємо половину просіяного борошна і добре перемішуємо, щоб в тісті не було грудочок.

У тісто додаємо рідкий мед, і знову все перемішуємо. Порада: якщо у вас мед засахарився, то розтопіть його на водяній бані, а тільки потім додайте в тісто.

Потім додаємо в тісто соду, погашену оцтом, і знову все перемішуємо. І тільки тепер додаємо решту просіяного борошна, і ще раз все тісто добре перемішуємо до однорідності.

Порада: дуже важливо дотримуватися черговості додавання інгредієнтів в тісто. Тоді тісто для медовика вийде однорідним, гладким (без грудочок) і пишним.

Готове медове тісто виливаємо в дві однакові форми. Випікаємо обидва коржа в розігрітій духовці, 40-45 хвилин.

Готовий бісквіт залишаємо у формі остигати. Остиглий бісквіт дістаємо з форми і розрізаємо кожен на два коржі (в результаті у нас виходить чотири коржа).

Тепер приступаємо до приготування сметанного крему.

Сметану (дуже добре використовувати домашню жирну сметану) з’єднуємо з цукровою пудрою, і все добре збиваємо за допомогою віночка.

Збиваємо сметану протягом 10 хвилин (все залежить від якості сметани) до м’яких, красивих піків.

Чорнослив добре промиваємо, просушуємо від вологи (я просушують за допомогою одноразових кухонних рушників), нарізаємо невеликими шматочками.

Волоські горіхи подрібнюємо, але не в крихту. Ізюм добре промиваємо теплою водою.

Тепер приступаємо до формування незрівнянного медовика.

Нижній корж щедро змащуємо сметанним кремом, посипаємо рубаними горіхами, викладаємо шматочки чорносливу, накриваємо другим коржем і продовжуємо формувати торт в такій же послідовності.

Борти і верх торта також змащуємо кремом. Прикрашаємо торт розтопленим чорним шоколадом.

Готовий медівник відправляємо в холодильник не менше, ніж на чотири години.

Приголомшливий зовнішній вигляд цього медівника завжди робить його прикрасою столу, а його чудовий смак медового торта нікого не залишить байдужим. Смачного!

Джерело