21.03.2022

Згущене молоко в банках за домашнім рецептом

Від fcvomond

Якісне згущене молоко, склад якого не викликає розчарування, ми бачимо вкрай рідко. Зазвичай найкращі «зразки» цих ласощів можна знайти лише в їдальнях дитячих садків і шкіл, але точно не на прилавках супермаркетів.

Саме тому ми вирішили розповісти, як приготувати згущене молоко в домашніх умовах . Ми пропонуємо тобі дійсно надійний, перевірений рецепт любимого багатьма десерту.

Згущене молоко у домашніх умовах

В ідеальний склад згущеного молока має входити всього два інгредієнти: коров’яче молоко і цукор.

Представників з рослинними жирами, консервантами та підсолоджувачами краще обходити стороною. Крім того, жирність продукту повинна бути не менше 8,5%. Дотримання всіх цих критеріїв гарантує, що всередині банки найкраще, густе і дуже смачне зущене молоко. Але щоб не витрачати час на його пошуки в магазинах, ти можеш легко приготувати його вдома.

інгредієнти

  • 1 л молока (бажано домашнього)
  • 500 г цукру

Приготування

Насамперед виливаємо молоко в каструлю з товстими стінками та дном. Потім всипаємо цукор, ретельно перемішуємо і ставимо на плиту. Вогонь вмикаємо невеликий.

Варити суміш потрібно протягом від 1,5 до 2,5 години – все залежить від жирності молока та якості цукру. Відповідно, чим молоко буде жирнішим, тим швидше воно перетвориться на згущене молоко. Десерт буде готовий тоді, коли він стане густим.
Також не забувай постійно перемішувати масу . Якщо у тебе покупне молоко або з невеликою кількістю жирності, варто додати трохи вершкового масла, тоді консистенція згущеного молока вийде більш щільною.

Залишилося лише розлити гарячу масу по чистих скляних банках . Після цього охолоджуємо, накриваємо ємності кришками і ставимо в холодильник. Готово!

Тепер ти знаєш, як зробити так, щоб у твоєму холодильнику завжди було смачне, домашнє згущене молоко. Звичайно, зловживати цим продуктом не варто , адже цукор приносить мало користі. Але гарний настрій забезпечує гарантовано. Смачного!

Джерело