06.10.2022

За таким рецептом сало вийде м’яким, ніби вершкове масло

Від fcvomond

Існує величезна кількість рецептів солоного сала. Крім того, про те, як засолити сало з часником, кожна господиня дізнається ще з ранніх років, спостерігаючи за цим процесом на бабусиній кухні.

Необхідні продукти:

  • 1,5 кг свинячого сала
  • 1 л води
  • 5 ст. л. солі
  • 6 зубчиків часнику
  • 5 лаврових листів
  • білий мелений перець за смаком
  • чорний перець горошком

Процес засолювання сала

Для початку візьми невелику каструлю і наповни її чистою водою. До слова, найкраще використовувати фільтровану воду, щоб сало не набуло в процесі засолювання неприємний присмак.

Додай в каструлю сіль і постав воду кип’ятити. Кип’яти воду протягом 10-15 хвилин, а потім остуди до кімнатної температури.

Далі необхідно очистити часникові зубці і розчавити їх ножем (або нарізати великими шматочками). Перець горошком слід злегка потовкти, а лаврове листя покришити, після чого всі ці спеції слід висипати в каструлю з водою.

Не забудь також додати в розсіл білий мелений перець і ретельно все розмішати.

За таким рецептом сало вийде м'яким, ніби вершкове масло

Потім можна зайнятися безпосередньо салом. Спершу його потрібно добре промити і очистити від шкірки. А потім потрібно нарізати сало великими шматочками (бажано однакового розміру).

За таким рецептом сало вийде м'яким, ніби вершкове масло

Далі нарізане сало переклади в скляну глибоку миску і залий готовим розсолом.

А потім постав миску в холодильник на три доби. Ні в якому разі не накривай сало кришкою або плівкою. Для того, щоб процес засолювання пройшов успішно, воно повинно “дихати”.

За таким рецептом сало вийде м'яким, ніби вершкове масло

Після закінчення трьох днів дістань сало з маринаду, обсуши його за допомогою паперових рушників, а потім присип кожен шматочок спеціями на свій смак.

В кінці залишається лише подати ніжну пікантну закуску до столу або ж загорнути її у фольгу і відправити на зберігання в морозильну камеру.

За таким рецептом сало вийде м'яким, ніби вершкове масло

Як же приємно дістати закуску власного приготування з морозильної камери і подати її з гарячою картоплею і гострим соусом! Взагалі, сало в невеликих кількостях корисно для здоров’я. А ти любиш їсти сало?

Джерело