11.10.2022

Неймовірний салат з оселедцем: варіть терміново картоплю

Від fcvomond

Незважаючи на те, що оселедець – досить специфічний інгредієнт, він прекрасно поєднується з багатьма продуктами.

Я хочу поділитися новим рецептом неймовірного салату з оселедцем. У пошуках оригінальної закуски я знайшла рецепт цього салату, ще він відомий під назвою литовський. Мені сподобалося, що приготування не займає багато часу, інгредієнти прості, але смак у нього просто супер.

Інгредієнти

  • 150 г філе оселедця;
  • 2-3 штуки цибулі ріпчастої;
  • сіль за смаком;
  • 2 штуки моркви.

Неймовірний салат з оселедцем: покроковий рецепт

Підготуємо моркву: її необхідно промити, очистити від шкірки і натерти на тертці для корейської моркви. Далі очищаємо від лушпиння цибулю і нарізаємо її півкільцями.

На сковороді з рослинною олією обсмажуємо натерту моркву, смажимо на невеликому вогні до золотистого кольору. Моркву потрібно підсолити.

Також окремо обсмажуємо нарізану цибулю до золотистого кольору. Її можна смажити на окремій сковороді або обсмажити після моркви. Цибулю необхідно підсолити.

Порада. Кількість солі регулюйте за смаком, все залежить від солоності оселедця. Філе оселедця необхідно нарізати кубиками невеликого розміру.

Обсмажену цибулю викладаємо в салатницю, також додаємо моркву і оселедець, все добре перемішуємо. Після салату потрібно дати час охолонути.

При бажанні в салат ви можете додати печериці. Гриби треба промити, очистити, нарізати пластинами і обсмажити. При обсмажуванні печериць з’явиться рідина, її потрібно видалити, а після додати гриби в салат. Ви можете використовувати будь-які гриби.

Неймовірний салат з оселедцем готовий, ви можете подавати його до столу. Страва ситна і оригінальна, її можна подавати до картоплі або просто з шматочками чорного хліба. Обов’язково приготуйте вдома цей салатик і порадуйте його смаком своїх рідних і близьких.

Джерело