20.04.2023

Продавці дивуються, коли я купую багато скумбрії. А я просто навчився добре солити цю рибу

Від fcvomond

Якщо ви не куштували малосольну скумбрію, то раджу її хоч раз спробувати приготувати. М’ясо цієї риби виходить не сильно солоне, дуже смачне, ніжне та пружне. Гостям дуже подобається і зазвичай всі просять рецепт. Спосіб дуже швидкий, а рецепт найпростіший – через 2 години вже можна їсти.

Нам знадобиться:
Скумбрія заморожена – 1кг (без голови та нутрощів)
Цибуля ріпчаста – 2шт
Соняшникова олія – 1ст.л
Сіль – 4 ст.л
Покроковий рецепт приготування:
Купіть для цього рецепту дві великі, заморожені скумбрії. Розморозити рибу вдома, але не до кінця. Нехай усередині м’ясо залишається трохи жорстким, так буде зручніше готувати.

Для малосольної скумбрії нам знадобляться ще кілька інгредієнтів: сіль, кілька невеликих цибулин і олія.

Підготуємо рибу. Відріжте голову риби за допомогою ножа. А хвіст, плавці та зябра зручно відстригати кухонними ножицями. Розпорошіть скумбрію і вийміть всі нутрощі. Ретельно промийте всередині та видаліть чорні плівки, якщо вони є. З другою рибкою проробіть все те саме.

Тепер слід нарізати тушки риб на порційні шматки. Щоб шматочки виходили красивими та однаковими, скористайтесь “вимірювальним інструментом” зі своїх пальців.

Просто прикладіть два пальці до риби – ось такої ширини і мають бути шматочки.

Далі нам потрібно просолити рибу, але не перестарайтесь. А то буде надто солона. І тому є простий спосіб. Візьміть глибоку тарілку і висипте в неї всю сіль за рецептом. Тепер кожен шматочок скумбрії опускайте в миску із сіллю.

Обвалюйте зовні і посипте сіллю трохи всередині та беріть наступний шматочок. На рибу прилипне рівно стільки солі, скільки нам потрібно.

Усі шматочки, обліплені сіллю складіть у глибокий посуд. Накрийте кришкою і залиште просочуватися рівно на дві години. Запам’ятайте час або поставте будильник. Якщо протримаєте довше, то риба може вийти пересолена.

Після закінчення часу дістаньте кожен шматочок малосольної скумбрії і промийте під проточною водою. Зовні змивайте сіль і не забувайте промити зсередини. Обсушіть паперовим рушником від зайвої води.

Візьміть дві цибулини та наріжте кільцями. У чисту гарну тарілку для подачі на стіл викладіть на дно шар цибулі. Зверху покладіть малосольні шматочки скумбрії. Потім накриваємо рибу цибульними кільцями. Полийте трохи олії.

Повторюємо всі кроки: знову кладемо другим шаром скумбрію, на неї цибулю і знову поливаємо олією. Ось і все, таку солону скумбрію можна їсти прямо зараз або подавати на стіл.

Але раджу хвилинок на 15 прибрати в холодильник, щоб цибулька і рибка ще трохи промаринувалися.

Джерело