07.05.2023

Як замаринувати цибулю в гарячому маринаді? У міру солодка, ароматна, хрустимо всією сім’єю

Від fcvomond

Той, хто не любить цибулю, просто не куштував її в маринованому вигляді. 

І зробити пару баночок такої хрусткої цибулі обов’язково варто, адже інгредієнтів тут потрібно мінімум, а на підготовку доведеться витратити всього пару хвилин.

Тому сьогодні редакція «Отож» розповість, як швидко замаринувати цибулю в оцті. Така ароматна цибулька з кисло-солодким смаком підійде і до овочів, і до гарнірів, і, звичайно ж, до м’яса. Тим більше, що подібна заготівля простоїть у холодильнику місяць і навіть довше.

Як замаринувати цибулю в оцті

Інгредієнти:

  •  500 г червоної цибулі
  •  250 мл винного оцту
  •  140 г цукру

Приготування:

1. Насамперед почисть овочі. Відзначимо, що цибулю можна взяти й білу, адже на смак це не вплине. Інша річ, що з червоною цибулею заготівля виглядає куди смачнішою.

2. Наріж цибулю півкільцями та поклади в банку.

3. Оцет перелий в окрему каструльку, додай цукор і постав на вогонь. Можна додати гвоздику, кілька горошин перцю або навіть лавровий лист. Хоча і без цих спецій маринад виходить відмінним.

4. Доведи маринад до кипіння, після чого залий ним цибулю.

5. Остуди баночку до кімнатної температури та постав у холодильник. Готово!

Замаринувати цибулю для салату в оцті таким чином дуже просто, але зате під руками виявиться їжа, яка точно дочекається свого часу, навіть якщо твої домашні не дуже люблять цибулю.

Страва виходить ароматною, в міру солодкою і дуже хрусткою. Таку цибульку хочеться поїдати не лише на природі з шашликами, а й вдома з оселедцем. Хтось вважає таку мариновану цибулю ідеальним доповненням для салатів, а хтось їсть її навіть з хлібом. У будь-якому випадку виходить дуууже смачно.

Признавайтесь, любите цибульку? Як ви її готуєте для рідних? Діліться думкою з нами та іншими читачами!

Джерело