25.05.2023

Дуже смачні помідори без оцту та стерилізації на зиму: виходять ароматні та пружні, рецепт на 1 л баночку, ділюсь досвідом, як я мариную без кислот і стоять ідеально!

Від fcvomond

Моя обов’язкова заготівля на зиму – помідори виходять дуже смачні, без оцту та стерилізації і зберігаються навіть у шафі за кімнатної температури. Закривайте більше, інакше, як і я взимку шкодуватимете, що заготовили мало.

Ще хочу поділитись досвідом, як я роблю вже кілька років помідори без кислоти, стоять добре в квартирі в кімнаті, під ліжком. Рецепт  буде нижче!

Інгредієнти:

Рецепт на літрову банку

  • Помідори
  • Xpін 1 шт.
  • Смородина 2 шт.
  • Вишня 3 шт.
  • Кріп парасолька 1 шт.
  • Часник 3-4 зуб.
  • Болгарський перець 5 кілець
  • Лимонна кислота 1/2 ч. л.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль 1 ст. л.
  • Цукор 2 ст. л.

Приготування:

На дно 1 л банки кладу невеликий лист хрону, 2 листочки чорної смородини, 3 листочки вишні, парасольку кропу, 3-4 зубчики часнику.

Помідори наколю зубочисткою, роблю по кілька наколів.

І кладу помідори приблизно до середини банки. У низ кладу помідори по більше, а зверху менші за розміром.

Додаю 3-4 гілочки петрушки та 5 кілець солодкого болгарського перцю.

І заповнюю банку помідорами, і так само їх наколю зубочисткою.

Заливаю банки окропом. Накриваю кришками та залишаю так стояти на 10 хвилин.

Через 10 хвилин зливаю воду і додаю на 1 літр води 1 столову ложку солі та дві столові ложки цукру.

Доводжу до кипіння і киплячим розсолом заливаю банки. У кожну літрову банку додаю 0,5 ч. л. ложки лимонної кислоти.

Закриваю кришками. Банку потрібно кілька разів повернути або покатати по столу, щоб лимонна кислота повністю розчинилася.

Перевертаю банки на кришки та накриваю ковдрою і залишаю так стояти до повного остигання.

Помідори виходять дуже ароматні та дуже смачні. І навіть без оцту чудово зберігаються у шафі при кімнатній температурі до наступного сезону та довше.

Також хочу поділитись досвідом, як я роблю вже кілька років помідори без кислоти, стоять добре в квартирі в кімнаті, під ліжком.

Жодного разу не помутніли і “не вибухнули”. Розсіл випивається до краплі, нереально смачний, банка помідор йде за раз, і оскільки без кислоти – їсти їх можна всім, і дітям, і тим хто хворіє язвою.

На 3 л маринаду 3 ст. л. з гіркою солі, 7 ст. л. цукру. На дно банки кільця цибулі, запашний перець горошком,1 лавровий лист.

Помідори проколоти, наповнити банку, залити гарячим розсолом.

Поставити в каструлю з водою, прокип’ятити 15 хвилин з моменту кипіння, закрити банки і укутати до охолодження. Все! Стоять у теплій квартирі, нічого з ними не трапляється, а смачні які виходять – по цьому рецепту я закриваю спеціально для брата , який хворіє язвою і ми їмо залюбки, вони виходять просто суперові!

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі, якщо Вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Джерело