31.05.2023

Тертий пиріг з варенням – проста, та дуже смачна випічка до чаю, яку люблять всі

Від fcvomond

Сьогодні я вирішила нагадати вам про смачний пиріг-печиво, або його ще називають тертий пиріг. Це смачне, м’яке та розсипчасте бюджетне печиво швидкого приготування.

Рецепт:

  • Масло вершкове 200 грам
  • Цукор 100-150 грам
  • Борошно 350-400 грам
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Яйця 2 шт
  • Сіль щіпка
  • Варення 200 грам

Як приготувати пиріг-печиво:

  1. Беру розм’якшене вершкове масло. Всипаю цукор, добре все перетираю і додаю по одному яйцю.
  2. Також для смаку можна додати щіпку солі, ванільний цукор.
  3. В отриману масу просіюю близько 300 г борошна. Відразу в борошно додаю розпушувач і добре перемішаю. Вимішую акуратно тісто. Зазвичай цієї кількості борошна мало, але для підстраховки, щоб не переборщити з борошном, я спочатку додаю 300 г., а потім підсипаю ще близько 100 г.
  4. Тісто має вийти дуже м’яким і не липким. Загалом тісто замішую швидко. Хвилини дві і все готове. Не потрібно довго та старанно його вимішувати. Як вдалося досягти однорідності, все готове.
  5. Відразу відокремлюю 1/3 частину тіста та прибираю його в морозилку на 15-20 хвилин.
  6. Решту тіста розподіляю рівним шаром у формі. Цей пиріг можна випікати у будь-якій формі. А якщо немає форми, можна просто на велике деко сформувати прямокутник розміром приблизно 30/30 і все. Це тісто не розтікається під час випікання. Я випікатиму у формі 25/35 см.
  7. За бажанням форму можна застелити папером для випічки або посипати борошном.
  8. Для начинки я використовуватиму журавлинне варення. Воно у мене не дуже густе. Можна також взяти густе повидло або заморожені ягоди, але їх потрібно буде змішати з невеликою кількістю крохмалю і перед випічкою трохи посипати цукром. Коли тісто охолоне змащую варенням.
  9. Зверху натираю підморожене тісто на великій терці.
  10. Забираю форму у добре розігріту духовку до 180 градусів.
  11. Режим верх низ випікаю в середині духовки 25-30 хвилин. Пиріг повинен підрум’янитися зверху та знизу. Даю пирогу охолонути на решітці і після остигання нарізаю на шматочки.
  12. Виходить дуже смачне пиріг-печиво до чаю. Поки воно ще свіже, зверху буде хрумка скоринка. Але згодом печиво стане м’яким. Мені дуже подобається це печиво на три дні. Воно виходить, ніби просочене вологою від варення і просто тане у роті.

Готуйте із задоволенням, думаю всім таке печиво буде до смаку.

Джерело