26.08.2023

Салат з кабачків та печериць на зиму: неймовірна смакота, яка з’їдається однією з перших

Від fcvomond


Влітку ми робимо багато заготовок на зиму із кабачків. Особливо подобаються всім салати, адже кабачок сам по собі прісний, а от якщо додати смачні спеції, ароматні овочі, закуска вийде дуже смачненька.

Сьогодні приготуємо салат із кабачків та грибів. Найпоширеніший гриб – печериці. Гриби трохи відварити, а кабачки свіжими замаринуємо з приправами, щоби вони пустили сік. Потім все змішаємо і салат готовий!

Інгредієнти:
Вихід порцій – 1 літр.

Печериці свіжі 250 грам
Кабачки молоді 200 грам
Морквина молода 1 штука
Гірчиця діжонська в зернах 1 чайна ложка
Кріп свіжий, базилік за смаком
Цукор 1\2 столової ложки
Сіль 1\2 столової ложки
Чорний мелений перець за смаком
Оцет 9% 2 столові ложки
Олія пахуча соняшникова 1 столова ложка
Вода фільтрована 5 столових ложок

Приготування:
Печериці потрібно купити будь-якого розміру, якщо знайшли дрібні, їх не потрібно різати. Кабачок краще консервувати молодий, щоб там не було великого насіння. Морквину в мене молода, дуже ароматна та смачна.

Печериці добре помити, залити водою в каструлі і додати солі, чайну ложку. Щоб у заготівлі вони були смачні, ми їх проваримо спочатку. Печериці закипіли і хвилин 15 нехай проваряться. Потім їх потрібно виловити шумівкою, дати трохи охолонути і нарізати тонкими шматочками.

Кабачок і моркву помити, обрізати хвостики біля кабачка, моркву пошкребти ножем. Нарізаємо тонкими півкільцями кабачок, а моркву тонесенькими кільцями або на терочку. Висипаємо в одну велику ємність.

Свіжий кріп та базилік дрібно поріжемо і додамо до овочів. Ще посипаємо їх сіллю, цукром, свіжим меленим перцем і трохи додаємо діжонської гірчиці.

Висипаємо порізані печериці до овочів.

Додаємо в ємність пахучу олію, оцет і трохи води. Все перемішуємо та залишаємо на 20 хвилин на стільниці. Кабачки пустять сік і рідина збільшиться.

У літрову банку пересипаємо через час кабачки з грибами та розсолом.

Накриваємо банку кришкою та стерилізуємо 15-20 хвилин. Наливаємо в звичайну каструлю, не широку, воду, на дно кладемо рушничок, ставимо банку з консервацією, прикритою кришкою, так, щоб вода була до шийки банки. Включаємо вогонь і коли вода закипить, робимо менший вогонь. Ось так 15 хвилин стерилізується наша заготівля.

Потім витягаємо банку та закручуємо кришкою.

Салат із кабачків із грибами на зиму готовий. Банка нехай охолоне, і поставте її в підвал, на зберігання.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Якщо сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! І окрема подяка за Ваші лайки і за поширення рецепту – мені дуже приємно!

Джерело