10.12.2023

Найсмачніша випічка дитинства “Трубочки” на оригінальному тісті та з 2 видами ніжного крему: виходить неймовірно смачно і ароматно, а готується простіше-простого

Від fcvomond

Два варіанти крему, звичайний заварний і білково-заварний, такі листкові трубочки з кремом легко приготувати в домашніх умовах, буду використовувати супер листкове оригінальне тісто на пиві, що готується дуже швидко, виходить найтонше і розсипчасте.

Це універсальне листкове тісто можна зберігати в морозилці, використовуючи при необхідності. З листкового тіста для трубочок завжди зможете приготувати свіжі солодкі і не солодкі пироги та пиріжки з будь-якою начинкою.

Інгредієнти:

Вихід трубочок з кремом 20 шт

Тісто для трубочок на пиві:

  • Борошно 320 грам (2 склянки)
  • Масло вершкове або маргарин 150 грам
  • Пиво свіже холодне 100 мл
  • Сіль щіпка

ЗАВАРНИЙ КРЕМ (на всі трубочки):

  • Молоко 250 мл (1 склянка)
  • Жовтки 2 шт
  • Цукор 90 грам
  • Ванільний цукор 10 грам
  • Кукурудзяний крохмаль 30 грам
  • Масло вершкове 100 грам

БІЛКОВИЙ ЗАВАРНИЙ КРЕМ (на всі трубочки):

  • Білки 2 шт
  • Цукор 120 грам
  • Ванільний цукор 10 грам
  • Вода 35 грам
  • Сіль щіпка

Приготування:

Починаємо з приготування заварного крему для трубочок. У сотейник наливаємо склянку молока, всипаємо цукор, ванільний цукор, два яєчні жовтки, можна замінити одним яйцем, кукурудзяний крохмаль.

Поєднуємо все разом до однорідного стану. Переходимо до плити та нагріваємо суміш при постійному помішуванні, щоб не підгоріла.

Як тільки суміш нагріється зменшуємо потужність плити до середньої та варимо крем до загустіння до перших бульбашок. Знімаємо із плити.

Переливаємо крем в миску, накриваємо плівкою в контакт і залишаємо остигати.

Займемося листковим тістом для трубочок. У просіяне борошно додаємо сіль. Натираємо на великій тертці холодне масло або маргарин постійно занурюючи в муку. Перетираємо руками до однорідної крихти.

Робимо поглиблення та виливаємо 100 мл холодного пива, перемішуємо. Замішуємо тісто спочатку лопаткою, його потрібно зібрати в один ком досить швидко, не давши маслу розтанути.

Пиво надає тісту особливої ​​шаруватої структури. Тісто зліпилося, підсипаємо стіл борошном, викладаємо тісто.

Тепер розкачуємо його у прямокутник, складаємо навпіл і так 3-4 рази. Тісто при замішуванні стало м’яким та еластичним.

Кладемо його в пакет і в морозилку на півгодини.

Тісто дістаємо і ділимо на 2 частини для зручності, одну частину залишаємо і працюватимемо з нею, іншу прибираємо в холодильник.
Стіл і качалку підпилюємо борошном і розкачуємо тісто в пласт завтовшки 2 мм і розміром 20х50 см. Розрізаємо на 10 смужок шириною 2 см.

Накручуємо смужку тіста на металеву трубку, починаючи з тонкого кінця, обов’язково нахльостуєте, тісто не натягуємо, кінець защипуємо.
Таким чином формуємо усі трубочки. З другої частини тіста теж формуємо трубочки.

Трубочки викладаємо на деко швом вниз, застелене папером для випічки.

Відправляємо випікатися в духовку при 200°C 20-25 хвилин до легкого рум’янцю. Трубочки спеклися, звільняємо їх від конусів і даємо охолонути.

Займемося заварним кремом. Основа охолола. Збиваємо розм’якшене вершкове масло до біла 1-2 хвилини, поступово додаючи заварний крем по одній ложці, збиваємо все разом.
Крем та масло повинні бути однакової кімнатної температури. Крем пишний, добре тримає форму. Крем відправляємо на 15 хвилин у холодильник для стабілізації.

Залишилися 2 білки, робимо білковий заварний крем. У ківш всипаємо цукор, вливаємо воду і відправляємо на плиту, нагріваємо до розчинення цукру, помішуючи на середній потужності.

Одночасно в миску вливаємо охолоджені білки, всипаємо дрібку солі і збиваємо міксером до пишної піни.

Сироп кипить, утворюючи великі бульбашки, з цього моменту варимо його 1,5 хвилини та знімаємо з плити. Не перестаючи збивати білки, вливаємо сироп тонким струмком, не потрапляючи на вінчики міксера. Бризки від сиропу застигають краплями карамелі!

Додавши весь сироп, збиваємо ще 7-8 хвилин, залежно від потужності міксера. Миска має повністю охолонути. Крем став щільний, глянцевий, добре тримає форму.

Наповнюємо трубочки кремом за бажанням посипаємо цукровою пудрою.

Трубочки хрусткі, шаруваті і неймовірно смачні.

Джерело