18.12.2023

Ефектний салат ”Букет троянд”

Від fcvomond

Салат “Букет троянд” – яскравий за смаком та кольором. У його складі різні за смаком інгредієнти, але вони дуже гармонійно поєднуються між собою. Подібним чином можна оформити практично будь-який улюблений салат. Цей салат не тільки смачний, а й корисний варіант – з буряком.

Інгредієнти:

Буряк — 300 Грам

Морква — 100 Грам

Ковбаса — 100 Грам (Напівкопчена)

Огірок — 100 Грам

Цибуля — 1 Штука

Картопля — 2 Штуки

Горіхи грецькі — 50 Грам

Часник — 2-3 Зубчиків

Млинці готові 6 штук

Майонез до смаку

Перець – За смаком

Зелень – За смаком

Приготування:

Підготуйте потрібні інгредієнти. Картоплю очистіть і наріжте соломкою. Обсмажити картоплю на сковороді до готовності. Посоліть і покладіть на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру.

Потім картоплю покладіть у глибоку миску чи салатник. 100 грамів буряка натріть на корейській тертці і додайте до картоплі.

Додайте моркву, натерту на такій же тертці. Додайте цибулю, нарізану пір’ям. Щоб цибуля не гірчила його можна попередньо обдати окропом.

Ковбасу наріжте соломкою. Огірок наріжте як ковбасу – соломкою. Додати сіль, перець, майонез. Перемішайте.

Приготуйте млинці. Їх можна спекти за улюбленим рецептом, головна умова – вони не повинні бути солодкими. Можна робити тісто так: з’єднують яйце з 1 ч.л. цукру та 0,5 ч.л. солі. Трохи збивають і додають 1 склянку молока, 100 г борошна, 1 ст.л. рослинної олії та щіпку соди. Перемішують до зникнення грудочок. Тісто готове. Із зазначеної кількості інгредієнтів має вийти 6 штук.

Для начинки натріть буряк, що залишився, на дрібній тертці (буряк скрізь сирий, попередньо його не відварюємо). Додайте до буряків подрібнені волоські горіхи та пропущений через прес часник.

Заправте майонезом начинку, посоліть і добре перемішайте. Змастіть начинкою кожен млинець, трохи відступивши від краю. Загорніть млинець у рулет і наріжте шматочками шириною близько 2 см. На кожному шматочку зробіть з одного боку 4 надрізи кухонними ножицями і трохи розправте руками “пелюстки”.

Салат викладіть гіркою на плоску тарілку. Зверху викладіть млинці з начинкою. Готовий салат “Букет” прикрасьте зеленню та подавайте до столу. Смачного!

Джерело