25.02.2024

Ніжні та розсипчасті домашні коржики на сметані

Від fcvomond

Такі коржики готуються дуже швидко. Поки на плиті гріється суп, я замішую тісто і відправляю його в холодильник. Після обіду розкатую і ставлю заготовки в духовку. Якраз до вечірнього чаю наспівують ніжні розсипчасті коржики з родзинками. Діти їх просто люблять. Однієї партії якраз вистачає на перегляд мультика. Джерело

Ділюся рецептом приготування:
У глибоку миску пересипте борошно, додайте до нього розпушувач, цукор, ванільний цукор. Туди ж відправте дрібку солі. Перемішайте сухі інгредієнти віночком.

Додайте в борошно холодне вершкове масло, порізане шматочками. Перетріть інгредієнти руками у крихту. Потім сформуйте заглиблення, у нього додайте яйце і сметану. Змішайте інгредієнти ложкою.

Додайте в тісто рожзинки. Присипте робочу поверхню борошном і замісіть м’яке тісто. Скачайте його в кульку і замотайте плівку. Відправте тісто в холодильник на 1 годину.

Охолоджене тісто розкачайте у пласт товщиною приблизно 1 см. Фігурною формочкою виріжте заготовки на коржики.

Викладіть їх на лист, вистелений пергаментом. Готуйте випічку у розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин.

Готовим коржикам дайте охолонути, а потім посипте цукровою пудрою. Подавайте до чаю або інших гарячих напоїв. Коржики можна брати з собою на роботу або давати дітям до школи. Наступного дня вони стають тільки смачнішими, як і все пісочне печиво.

Інгредієнти:
Пшеничне борошно – 330 г
Цукор – 80 г
Яйце – 1 шт.
Сметана – 100 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Сіль – 1 дрібка.
Вершкове масло – 100 г
Ванільний цукор – 8 г
Родзинки – 100 г